Dörrkrans med höstkänsla

Dörrkrans

Det finns väl inget finare än att mötas av en vacker dörrkrans! Det här med kransar är faktiskt ett av mina favoritpyssel! De kan göras på så många olika sätt, i olika former och i olika material och bli så vackra! Man kan ju självklart hänga kransen inne på väggen också, kanske inte lika hållbar med ger en väldigt härlig känsla till rummet! Idag har jag samlat ihop några kransar som jag gjort genom åren i ett samlingsinlägg med länkar till hur man gör. Hoppas ni får lite höstkänsla!

Dörrkrans

Dörrkrans av ek

Den här kransen är gjord av ekkvistar och en ståltrådsgalje, hur enkel och snabbgjord som helst! Klicka på ekkrans för att se hur man gör.

Krans renfana
Krans av Renfana och ormbunke, blir även fin när den torkat, i härlig höstfärg!
Krans material

Dörrkrans – material:

🍂 Kransstomme av metallring, halmring, ståltrådsgalje, styrolitring eller rejäl kartong. Vissa vet jag tar tidningspapper och virar silvertejp runt för att fixa en billig kransstomme.

🍂 Tunn ståltråd gärna grön eller svart (Blomsterlandet, Panduro)

🍂 Material från naturen som ekkvistar, kottar, lönnlöv, ljung, rönnbär, renfana, kärleksört, äpplen, kvistar med bär, blåbärs/lingonris, ormbunke, taklök, mossa…torkade blommor, jag tag det du hittar i naturen (fråga markägaren såklart) eller köp i blomsteraffären.

Verktyg: sekatör, limpistol, avbitartång till ståltråden.

Krans av kärleksört
Kärlekskrans av halmstomme, Kärleksört, lingonris och taklök.
Krans
Krans av stora blad, kärleksört, äpplen, fläder, rosmarin och lavendel.
Höstlövskrans
Höstlövskrans med ombrekänsla. Jag har planerat min krans så den går från ljusa till röda blad, och placerat små ljungbuketter i bladen. Stommen är en galje.
Hjärtkrans
Hjärtkrans av lärk-kottkvistar, murgröna och nypon. Här behövs ingen stomme, utan det är själva grenarna som jag formar med händerna och knyter ihop med ståltråd.
Rönnbärshjärta
Rönnbärshjärtan, här kan man göra stora eller små av ståltråd. Flera hjärtan tillsammans kan bli jättefint! De mörknar i färgen när de torkat, men är fortfarande vackert röda!
Kottkrans
Kottkrans, kottar har sprayats i olika färger och limmats på en styrolitstomme. För lite extra bling har jag limmat dit pärlor.
Halloweenkrans
Halloweenkrans av lärkkvistar och spraymålade löv.
Virkad krans
Stickad krans av pappersgarn med ljusslinga. Vill man göra en sådan här krans att ha inomhus med ljusslinga kommer du att ha en mysig dekoration som kan användas hela hösten och vintern!
Dörrkrans
Ljungkrans med taklök och eterneller. Den här är min favoritkrans tycker den blev härlig i färgerna!

Kransar hela året!

Man kan ju göra kransar hela året, jag har många i bloggens pysselarkiv med jultema, vår eller påsk.

Hoppas ni fått lite tips till att göra egna kransar!

Lycka till!
Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen