Kastanjer

Kastanjer

I år verkar det som att det är ett riktigt kastanjeår! Jag kan bara inte låta bli att plocka såna här vackra kastanjer! Idag blev det en krans av dem, väldigt enkelt höstpyssel! Det här är en evighetskrans som jag gärna hänger inomhus!

En krans av kastanjer!

Eftersom jag använt limpistolen gick det extra effektivt att pyssla ihop den, men jag skulle inte rekommendera att ha den utomhus. Limmet brukar vara känsligt för den fuktiga utomhusluften. Vill man använda kastanjer för en utomhuskrans har jag sett att trädgårdspysslarna har använt ståltråd, fråga mig inte hur de fått in ståltråden i kastanjerna (jag tror det måste borras hål). Här är i alla fall min lilla krans som hänger i vardagsrummet.

Kastanjer

Kastanjer – kransmaterial:

🧡 Metallring
🧡 Juteväv
🧡 Kastanjer
🧡 Sidenband
🧡 Naturmaterial murgröna

Verktyg: Stark limpistol, sax
OBS! Detta är bara tips vad jag använt, leta i dina gömmor och gör kransen efter din fantasi!

Kastanjer

Kastanjer – gör en krans:

Krans
  1. Lägg ut metallringen på en bit juteväv (det var inte riktigt planerat pyssel med juteväven! 😅 Men eftersom hela kransen fastnade på juteväven, och gjorde den extra hållbar, bestämde jag mig för att den fick sitta kvar och bli som en extra dekoration. Så är det ofta när jag pysslar, det blir inte alltid som planerat, och resultatet kan bli en roligt överraskning som ibland kan bli bättre en planen! Det är det jag vill ge er som inspiration när ni pysslar, gör ert sätt och bli nöjd med resultatet!
Kastanjer

2. Nu sitter alla kastanjerna på plats, på metallringen och i jutetyget.

Krans

3. Dax att klipp i juteväven. Klipp i tyget någon centimeter utanför kastanjerna både på insidan och utsidan av kransen.

Kastanjekrans

4. Klipp klipp, plocka fram en limpistol gärna en lågtempererad så du inte bränner fingrarna när man pressar tyget mot kastanjerna.

Kastanjekrans

5. Nu har jag pressat fast tyget mot kastanjerna, och kastanjerna sitter verkligen fast i både metallringen och tyget.

Kastanjer

6. Knyt fast sidenbandet som en rosett, samt limma dit några kvistar eller torkade blommor om du gillar det.

Här är en inspirationsfilm.

Höstkransen är klar! Hållbart pyssel!

Nu hänger den på vårt bokskåp i vardagsrummet. Gillar verkligen att ta in naturen inomhus. Vill man återbruka sitt pyssel ”jag hållbarhetstänket gäller ju nu” så kan man göra om kransen till en julkrans…kanske måla kastanjerna eller dekorera med några glittriga dekorationer och varför inte rött eller grönt sidenband!

🧡 Här är två pyssel med kastanjer, kanelbullar och pumpor..

Ha en fortsatt fin vecka! Mot helgen far vi till Gotland, har ni några mysig hösttips!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen