Mazarinkakor

Mazarinkakor

Idag tänkte jag bjuda på receptet till de här underbara mazarinkakorna! Jag bakade ett gäng kakor i somras och har norpat några då och då ur frysen för att smaska på till fikat! Superenkla att baka, lägg i de bär som du gillar! Jag använde frysta hallon som fanns hemma! Varsågoda Mazarinkakor.

Mazarinkakor

Mazarinkakor – Smaskiga och lättbakade!

Servera dem ljumna och nygräddade med en klick lättvispad grädde till, eller bara som de är, så saftiga av mandelmassan och hallona! Perfekt att ha mazarinkakor i frysen att ta fram till oväntade fikagäster!

Mazarinkakor
Yield: 20

Mazarinkakor

Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 12 minutes
Additional Time: 5 minutes
Total Time: 27 minutes

Smaskiga Mazarinkakor fyllda med hallon!

Ingredients

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 200 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 150 g färska eller frysta bär (jag använde hallon)
  • Till servering: pudra florsocker när de svalnat, vispad grädde till

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen och rör ner socker och mjöl, vispa ihop lätt.
  3. Riv mandelmassan grovt och rör ner.
  4. Tillsätt äggen ett i taget, under omrörning.
  5. Klicka i smeten i aluminiumformar ca 2/3 av formen.
  6. Lägg på lite hallon på kaksmeten.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 12-20 min. Prova med provsticka om kakorna är färdiggräddade.
  8. Pudra lite florsocker över kakorna när de svalnat. Servera gärna med lättvispad grädde.
  9. Förvara gärna i frysen och ta fram till fikastunden!

Baktips!

💖 Pensla formarna med smält smör så lossar de enekelt ur formen.
💖 Fyll formarna till 2/3, toppa sedan med önskade bär.
💖 Grädda mitt i ugnen, håll koll på kakorna från 12-20 min, de ska vara lätt gyllenbruna och gärna lite krämiga i mitten men inte alltför lösa.

Mazarinkakor

💖 Låt svalna innan du pudrar florsocker, man kan ju även glasera dem med kristyr, men kanske blir lite för söta då!

De här kakorna kan jag verkligen rekommendera! Såå lättbakat och de flesta gillar dom!

Nu hoppas jag på lite mer pyssel här på bloggen! Just nu skapar jag mest grejer i min keramikverkstad, samt målar och dekorera sakerna jag gjort här hemma i lägenheten…det är så himla kul med keramiken!”Men stor del av min tid går till julplaneringen, årets allra roligaste pysseltid! Men lite höstpyssel ska jag väl hinna med före julens alla pyssel! Kika in under katergorin naturpyssel och höstpyssel för att hitta lite tips!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skip to Recipe
Rulla till toppen