Odla ärtskott

Odla ärtskott

Vilken härlig påskvecka det blev! Solen tittade fram varje dag, och vi hann njuta av det fina vårvädret vid stugan med familjen! Jag tycker påsken är så skönt avslappnat, god mat, godis varje dag och bara känslan att ha hela våren och sommaren framför sig! Nu är det bara att raska igång pysselhjärnan efter alla gottigheter och hitta på något nytt! Varför inte starta veckan med lite nyttigheter! Odla ärtskott är något jag ännu inte provat, men vilken hit! Superenkelt, billigt och supergott! Ett pyssel för alla!

Odla ärtskott

Odla ärtskott – nyttigt DIY!

De här ärtskotten växte från ärta till ätbara ärtskott på en vecka, helt otroligt! Plantera ärterna i vilken skål som helst som du har hemma! Min gamla keramikskål, som jag gjort på någon keramikkurs fick bli kruka! Det blir fint att ställa på matbordet så man kan klippa sig några ärtskott till middagen. Använd den skål eller kruka som du har hemma! Det är kul att få in något grönt medan man väntar på den riktiga blomningen!

Odla ärtskott

Ärtskott – material:

🌿 Gula ärtor (från matbutiken)
🌿 Jord
🌿 Kruka/skål

Odla ärtskott

Odla ärtskott – gör så här:

Det här är ju så enkelt så det knappt behövs någon beskrivningen, men så konstigt att jag inte testat det förrut!

Ärtor
1) Lägg gärna de torkade ärtorna i en skål med vatten någon timme före plantering. Men det fungerar också att lägga dem direkt i jorden.
Jord
2) Häll upp jord i en skål, vattna jorden.
Plantera ärtor
3) Strö ut mycket ärtor över jorden, det blir toppen om de ligger tätt. Strö på ett lager med jord, ca 2 cm och vattna.
Odla ärtskott
4) Sedan är det bara att vänta någon vecka så har du massor av ärtskott. Kom ihåg att vattna.

Nu är det bara att klippa lite skott då och då, lägg i salladen, på mackan eller bara ät och njut som de är! Det här är verkligen ett toppentips till alla som känner att de inte har gröna fingrar, det går bara inte att misslyckas. Det är nog riktigt bra att odla tillsammans med barnen, himla enkelt att plantera ärtorna och man ser resultat väldigt snabbt och bonusen att det går att äta!

Vill du läsa lite mer tips om ärtskott, gå gärna in på Farbror Gröns sida, där hittar du mycket bra läsning!

Lycka till!

Kram 💖 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen