Morotskaka

Morotskaka

Morotskaka

Det känns faktiskt som hösten är här även fast det är augusti…mitt baksug har startat! Saftiga goda kakor med en kopp te hör till tv-soffan! I veckan bakade jag den här morotskakan dekorerad med rosor av frosting, guldpulver och pärlemopärlor. En supersaftig kaka som är god i flera dagar!

Morotskaka

Morotskaka – en saftig kaka som räcker till många!

Morotskaka

Morotskaka

Receptet på kakan kommer från Mandelmanns kokbok och frostingen från Tidningen Hembakat.

Morotskaka

Baka Morotskaka

Ingredienser:

3 ägg

3  & 1/2 dl socker

4 & 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bikarbonat

2 tsk mald kanel

1/2 tsk riven muskot

2 tsk vaniljsocker

5 dl finrivna morötter

175 g smält smör

1 dl hackade valnötter

smör & ströbröd till formen

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form (ca 24 cm i diameter)

2) Vispa ägg och söcker pösigt.

3) Blanda vetemjöl, bikarbonat, kryddor och vaniljsockret i en bunke.

4) Rör ner de finrivna morötterna, det smälta smöret och de hackade valnötterna i äggsmeten.

5) Rör sedan ner mjölblandningen.

6) Grädda kakan i nedre delen i ugnen i ca 45-50 minuter.

Morotskaka

Frosting – Rosor

Ingredienser

  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl florsocker
  • ½ citron, rivet skal & saft

Frosting – Gör så här:

Vispa alla ingredienserna med elvisp till en fluffig smet. Den kan bli något lös, men då tillsätter jag bara lite mer florsocker och färskost. Ställ gärna in den någon halvtimme i kylskåpet, så får den en fast och fin konsistens, som gör en enkel att spritsa.

Rosor – Gör så här:

Tyll: Leila nr 846, men den heter 2D hos Wilton. En taggig stor tyll som har inåtböjda taggar är perfekt till rosor.

Fyll en spritspåse med frostingen, spritsa små cirklar, innifrån och utåt…det blev finare efter att jag gjort några stycken…det går utmärkt att spritsa cirklar ovanpå rosorna och fylla på med små emellan…Använd din fantasi!

Morotskaka

Kakan är spritsad…tänkte det behövdes något mer…

Morotskaka

Dekorera med lite guldpulver och guld och pärlemokulor lite här och där…

Morotskaka

Hoppas ni testar att baka den här klassikern!

Lycka till! ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen