Havrekakor

Havrekakor

Vilken helg det blev ändå, så fint sommarväder! Nyopererad med mycket morfin mm strikta ordinationer att ta det lugnt och inte bära etc. så blev det en liten utflykt till Mia med butiken Kinoko, måste ju komma ut från sovrumsbubblan. Där köpte jag några riktigt fina saker! Bla. Det fina huset ni ser på bilden. De här spröda goda kakorna hann jag baka innan operationen, de kan varmt rekommenderas! Jag blandade kokos i dem som gjorde dem extra saftiga!

Havrekakor

Havrekakor

Spröda och lättbakade med kokos i! Toppenkaka som är gott till kaffet, teet, eller ett glas mjölk.

Havrekakor
Yield: 40

Havrekakor

Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 12 minutes
Total Time: 22 minutes

Smaskiga kakor med havre och kokos!

Ingredients

  • 125-140 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Instructions

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker smidigt. Blanda i resten av ingrediensern och rör ner dem i smeten. Tar man den större mängden smör som jag gjort, så flyter kakorna ut och de blir platta och spröda. Den mindre mängden gör dem högre och fluffigare.
  3. Klicka ut smeten på plåten eller rulla bollar och platta till.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-15 min. (De ska bli gyllenbruna i kanterna).
  5. Ät och njut!

Baka Havrekakor tips!

Havrekakor

Egentligen skulle kakorna inte bli så här platta och frasiga….men det var det som gjorde dem så goda! Jag blandade i mer smör i smeten för att jag tyckte det var så torrt, så när de gräddades i ugnen flöt de ut ganska mycket.

🍪 Så mitt tips är att lägga ut kulorna på två plåtar, platta till dem något och grädda i ca 12 minuter. Kika i ugnen så att kakorna får gyllene kanter.

Havrekakor

Förvaring av kakorna

Vid fotografering vill man ju göra den gullig presentation…så en hög kakor med rosett är ju kul! Men förvara så klart dina kakor i en lufttät burk. Der går också bra att ha dem i kylen eller frysa dem. De kanske inte blir lika spröda som nybakta med goda iallafall!

Havrekakor

Ha en strålande vecka! Jag tog fram mina höstkuddar, höstljus och gjorde mig redo för hösten och ett liv i soffan…men nu verkar det bli 20-grader och sol hela veckan! Jaa man vet aldrig med detta Sverigeväder! Jag kommer från nu att bjuda på några pysselrepriser nu en månad frammåt, men så klart har jag massa tid till att samla på mig fina pysselidéer till höstlov och julen!

Kram från 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skip to Recipe
Rulla till toppen