Hallonskalle cupcakes

Hallonskalle cupcakes

Idag fortsätter baktemat här på bloggen! Jag gillar ju att göra små bakverk, idag bjuder jag på ett gäng minimuffins. Ännu ett påhitt av mig…att inte använda något färdigt recept från boxen utan att försöka hitta på ett eget recept av någon av produkt ur månadens Kökets Box. Dagens utmaning blev att göra något med godiset ”Hallonskalle”….lakrits och hallon, mångas favorit! Här har ni smakiga  receptet på Hallonskalle cupcakes.

(Samarbete: KöketsBox)

Hallonskalle cupcakes

Hallonskalle cupcakes – Krämiga kladdkakemuffins, toppade med hallon/lakritsfrosting, krossat lakritsströssel, färska hallon och en lakritsskalle mini.

Hallonskalle cupcakes

Hallonskalle cupcakes – recept:

Kladdkakemuffins

(En plåt med minimuffins) Toppit minimuffinsformar

Ingredienser:

2 ägg

3 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 krm salt

100 smält smör

Hallonskalle cupcakes

Kladdkakemuffins – Gör här:

1) Sätt ugnen på 225 grader.

2) Rör ihop ägg och socker (vispa ej)

3) Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen.

4) Rör ner det smälta smöret. Blanda väl.

5) Klicka ner smeten i små muffinsformar.

6) Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8-10 min.

Hallonskalle cupcakes

När muffinsen är klara är det dax att göra frostingen.

Hallon/Lakrits-frosting

Ingredienser:

200 g färskost

1,5 dl florsocker

0,5 dl hallon

Saltlakritssås

Lakritsströssel

Tillbehör: Spritspåse, tyll

Gör här:

1) Tina hallonen, och pressa dem genom en sil (man kan också koka dem lätt, låt svalna och pressa genom sil)

2) Vispa färskost, florsocker och hallon.

3) Häll en sträng saltlakritssås i tyllen (bild 6)

4) Fyll sedan hel spritspåsen med hallonfrostingen. På det här viset blir frostingen randig, när du spritsar ut det på muffinsen.

Halloskalle cupcakes

5) Spritsa och dekorera med lakritsströssel (jag hackade den något i en mortel), sätt dit ett hallon och en hallonskalle.

Hallonskalle cupcakes

Hoppas ni vågar testa, det blev en härlig smakkombination! Egentligen är jag ingen lakritsälskare…men de här bakverken fick lagom mycket lakritssmak, så att man också kände smaken av chokladen och hallonen. Vill man ha mer lakritssmak, kan man bara hälla i mer lakritssås i frostingen….

Lycka till! Ha en härlig vecka i det fantastiska sommarvädret! ?☀️?

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen