Måla rosor i akvarell

Måla rosor

Måla rosor i akvarell

Fredag igen, oj var försvann den här veckan! Men det är ju trevligt med helg igen, och tid för massa pyssel! Idag fortsätter jag min serie om Akvarell-tips, det blir enklaste rosorna i olika rosaröda nyanser. Rosor är mycket enklare att måla än vad man kan tro. Väldigt avkopplande att sitta med block och pensel och bara måla ros efter ros! Det skulle vara superkul att göra en jättetavla med bara massa rosor, får nog ge mig ut på jakt efter ett jätteakvarellpapper!

Måla rosor

Måla rosor

Jag fortsätter att lära mig nya tekniker inom akvarell, och idag blev det just rosor, tycker att det är ett bra nybörjartips! Boken jag hämtat inspiration ifrån heter ”Modern akvarell” av Kristin van Leuven. Boken är himla bra, för det är så enkla och roliga tips, som jag bara måste få dela med mig av  till er! Tycker faktiskt att rosorna ser riktigt proffsiga ut för att vara första gången jag målar dem.

Måla rosor

Rosor – målartips

Material:

? akvarellfärger

? pensel (gärna en pensel med rund borst av bra kvalitet, se bilden)

? vatten, hushållspapper

? akvarellblock

Måla rosor

Rosor – Gör så här:

1) Måla först mittpricken i rosen.

2) Måla sedan tre böjda streck runt mittpricken.

3) Sedan målar man bara halvmåneformade kronblad efter kronblad som blir större och större. Tänk på att blombladen kan målas lite omlott, så får blomman en naturligare look.

4) Använd gärna mindre pigment och mer vatten ju längre ut från mitten, för att skapa djup i blomman. Det kan vara bra att ha lite hushållspapper till hands, för att dutta och torka upp om det blir för mycket vatten eller färg.

5) Vill du måla en hel tavla, kan det vara fint att måla rosori olika storlekar och i olika nyanser av rosa och rött, med kraftigare färg eller med mer vatten. Det gör ingen om man lämnar vissa ytor i blombladen vita, det ger bara ett fint blänk.

Måla rosor

Många rosor

Sedan är det bara lite träning,  måla stora och små rosor, det är ganska enkelt att få till tekniken. Jag märkte att för varje rosa, blandade jag i mer vatten i penseln, det blev en så fin genomskinlig känsla på blombladen.

Måla rosor

Snart ska ni få se den som färdig tavla…ska bara måla lite fler rosor och kanske lite blad!

Ha en jättehärlig helg! Nu plockar jag fram påsken här på bloggen! Kika gärna i igenom pyssel och receptarkivet, hoppas ni längtar till Påsken och alla fina pastelliga pyssel!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen