Kladdkakans dag är ju värd att fira! Här kommer ett recept som vi bakat massor av gånger! Dock hinner jag aldrig fota kakorna riktigt snyggt…så ni får ett par helt naturella bilder från bakplåten…Testa att baka såna här kladdkakekakor de är helt underbart goda! Sega, chokladiga och salta, en supersmaskig kombo!

Kladdkakekakor – lättbakat och jättegott!

Kladdkakekakor – recept:
100g choklad
60g smör
1 dl strösocker
0,75 dl farinsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1,5 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
- Smält chokladen och smöret. Vispa ihop ägg och strösocker.
- Blanda ner den smälta chokladen och smöret i ägg- och sockerblandningen och rör om.
- Vänd till sist ner torra ingredienserna och rör försiktigt ihop till en klumpfri smet.
- Klicka ut kladdkakesmeten på plåten med mellanrum och strö på flingsalt
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca. 8-9 minuter och låt sedan svalna. Strö på extra flingsalt när du tagit ut dom

Ja hoppas ni testar de här underbart goda kakorna! Glöm inte flingsaltet, det är det som gör dem extra goda!
Vill du ha fler tips på goda kakor, klicka på länkarna: kolakakor med polka, Chocolate chip cookies
Lycka till!
Kram 💖 Katarina