Saftiga Saffransbullar

Saftiga saffranbullar

Igår bakade jag årets första lussebullar! Jag verkligen älskar lussebullar! Jag har provat så många recept genom åren, för att hitta det absolut godaste och bästa! De här lussebullarna blev väldigt bra! De behöver bara jäsa en gång, och fyller man varje snurr på lussebullen med en klick vaniljsmör så tycker jag det blev supergoda! Här är receptet till Saftiga Saffransbullar!

Saftiga saffransbullar

Saftiga saffransbullar – gott med smörfyllning!

Saftiga saffransbullar
Originalreceptet hittade jag hos Madame Edith. jag har bara gjort lite ändringar så nedan ser ni mitt recept. Madame Edith verkar ha massa goda recept på mat och bakverk!
Saffransbullar

Recept Saffransbullar

Saffransdeg
1) Gör en saffransdeg enligt beskrivningen nedan. Den behöver bara jäsa en gång i 45 minuter.
Smörkräm
2) Smörkräm: Blanda 100 g smör, 1 dl strösocker och 0,5 msk vaniljsocker.
Lussebullar
3) Baka ut saffransbullarna på klassiskt vis, gör ett hål i varje snurra med fingret, rulla en liten kula av fyllningen och lägg i hålen.
Jäsa lussebullar
4) Låt jäsa under bakduk i 45 min. Smörklickarna har kanske ploppat upp på detta vis, men det gör ingenting!
Vid gräddning kommer de att smälta ut riktigt fint.
Lussebullar
5) När bullarna jäst klart är det dax att pensla med uppvispat ägg och sen strö över pärlsocker.
Saffransbullar
Saftiga saffranbullar

Saftiga Saffransbullar

Prep Time: 1 hour
Cook Time: 7 minutes
Total Time: 1 hour 7 minutes

Saftiga saffransbullar! Klassiska form fylld med vaniljsmör!

Ingredients

  • 100 g smör
  • 2 påsar saffran (à 0,5 g/st)
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma (stött)
  • Ca 9 dl vetemjöl
  • Fyllning: 100 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 msk vaniljsocker
  • Topping: Ägg och strösocker

Instructions

  1. Smält smör, rör ned saffran och mjölk. Värm till fingervarmt 37 grader. Lös upp jästen med blandningen.
  2. Rör ned ägg, strösocker, sal och kardemumma. Arbeta in vetemjöl tills degen nästan släpper bunkens kanter. hellre för lös än för fast.
  3. Skär ni degen i ca 20 bitar, rulla till smala längder och vira in varje sida på klassiskt vis. Lägg dem på en ugnsplåt.
  4. Mosa ihop smörfyllningen. Gör en grop i varje ”snurr” på bullen med ett finger. Rulla en liten kula av fyllningen peta in i bullens sidor.
  5. Låt jäsa på plåten med en bakhandduk över i ca 45 min.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 7-8 min.

Hoppas ni testar detta enkla lussebullsrecept! Gott och smaskigt! Vill du kika på fler recept med lussebullar så klicka på länkarna:
⭐️ Godaste lussebullarna ⭐️ Lussebullar ett superrecept ⭐️ Saffransbröd

Lycka till! 💖 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skip to Recipe
Scroll to Top