Julpynt – Krans med filtlöv

Julpynt krans

I år har jag äntligen fått till en krans av filttyg! Har haft en planerad till flera jular…men sen rinner tiden bara iväg och så är julen förbi! Nu gjorde jag den tidigt så man hinner njuta av den hela december. Den här kransen kan ju sparas i jullådan och tas fram varje jul. Hållbar, tålig och tar liten plats. En bra present att skicka med posten då den är lätt också. Här är den enkla beskrivningen hur man gör ett julpynt att spara.

Julpynt

Julpynt – en krans av filtblad

Julkrans

Julpynt – krans – material:

⭐️ Metallring (CC Hobby)
⭐️ Filttyg (CC Hobby)
⭐️ Guldläderpapper (CC Hobby)
⭐️ Pärlor i vitt (Dollarstore) och guld (CC Hobby)
⭐️ Sidenband i guld (IcaMaxi)

Verktyg: Sax till tyg och till papper, limpistol

Tack till CC Hobby som sponsrat med material till detta julpyssel!

Julkrans

Julkrans – gör så här:

Filtlöv
1) Börja med att klippa till ganska många löv av filttyg. Man kan göra dem lika stora eller variera storlekar. jag klippt dem på frihand utan mall.

2) Tag fram limpistol, sätt en liten klutt lim i en änden av lövet och kläm ihop med fingertopparna. På det viset får du till en fin löv form.
Juldekoration
3) Börja nu att limma löven runt kransen. Om du vill göra likanande som min börja med ett par löv och limma från vänster till höger i bilden, på så sätt täcks lövens fäste av nästa löv. Jag limma de två löv parallellt och sedan satte jag ett mindre löv emellan lövparen. Gör som känns bäst för dig!
Guldlöv
4) Vill man blinga till kransen lite kan man klippa till små guldlöv. Jag använde läderpapper som jag hade hemma, men man kan använda vanligt inslagspapper, metall från ex tuber, burkar etc.
Klipp till löv, jag gjorde dem lite mindre än filtlöven. Böj till på mitten med hjälp av fingertopparna.
Löv
5) Limma fast guldlöven emellan filtlöven lite här och där.
Julpynt
6) Kransen med guld och filtlöv känns klar, men man kan sätta dit lite pärlor om man gillar det!
Pärlor
6) Plocka fram lite pärlor. Jag limmade dem allra sist när alla löven var på plats på metallringen.
Pärlor
7) Limma pärlorna i lövens grop, lite pilligt med det funkar fint! Gillar man inte limpistol kan man använda något snabblim på tub.
Julpynt krans
8) Till sist knöj jag fast ett sidenband och en rosett, kransen känns klar!
Julpynt
Julkrans

Nu hänger kransen på väggen i vardagsrummet! Den var väldigt rolig att göra! Jag kan varmt rekommendera detta pyssel! Det skulle passa perfekt att göra tillsammans ett helt gäng en julpysselkväll och då är det ju bra att ha fler limpistoler och bra tygsaxar.

Ha en fortsatt bra dag! Nu har den första snön kommit även till oss! Hoppas den ligger kvar det ger ju sådan julstämning!

Kram 🤶 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen