Snickers rutor

Snickers rutor

Den här sista veckan före jul brukar jag tycka att det roligaste pysslet är att göra eget julgodis! När jag var lite yngre blev det säkert 10 olika sorter godis…och mycket fick man kasta efter julen. Nu tänker jag till och gör ett par tre olika sorter till någon adventshelg/julpysselkväll och så ett par nya sorter till julafton! Här har ni en julfavorit! Snickers rutor

Snickers rutor

Snickersrutor – lättbakat och underbart gott!

Den här har jag bakat i många år, och är verkligen väldigt lättgjorda och smaskig! Så där seg, krispig och söt och salt på samma gång! Jag har bytt ut originalreceptet och tagit mörk choklad i stället för ljus choklad på toppen. Välj vad ni gillar bäst!

Snickers rutor
Yield: 40

Snickers rutor

Prep Time: 15 minutes
Additional Time: 1 hour
Total Time: 1 hour 15 minutes

Snickers rutor - Såå gott en blandning av sött, salt, segt och krispigt!

Ingredients

  • 10 dl cornflakes
  • 350 g jordnötssmör
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1/4 tsk salt
  • 200 g mörk choklad
  • flingsalt, flagad mandel

Instructions

    1.Lägg cornflakes i en stor bunke och krossa dem till mindre bitar med händerna. Ställ åt sidan.
    2.Värm jordnötssmör, sirap, socker och salt i en kastrull på medelvärme under omrörning tills sockret smält, akta så det inte bränns. Häll ner i bunken med flingorna och blanda noga.
    3. Tryck ut cornflakesmassan i en bakpappersklädd form ca 30 x 40 cm (för 20 bitar) i ett jämnt lager. Ställ i kylen minst 1 timme tills den stelnat.
    4. Smält chokladen i en bunke över vattenbad. Häll över kakan och bred ut till ett jämnt lager. Toppa med flingsalt och lätt krossad flagad mandel när chokladen börjat stelna lite.
    5. Låt stelna helt i rumstemperatur. Skär upp i bitar och ät direkt eller förvara i kylskåpet i en lufttät burk.
    Snickers rutor kan förvaras säkert 1-2 veckor i kylen (kan bli lite grå i chokladen) de kan också frysas.

Det som är bra när jag fixat receptkorten är att det funkar fint att skriva ut!

Snickers rutor

Snickers rutor

Jag har använt mörk choklad till topping. Sen är det väldigt gott att toppa med flingsalt mot allt det söta. Den flagade mandeln är mest som dekoration och kan bytas ut med vintrigt strössel eller varför inte ringlad vit choklad.

Hoppas ni provar att baka de här Snickers rutorna!

Lycka till! 🤶 Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skip to Recipe
Rulla till toppen