Mazariner till Jul

Mazariner

Den här veckan pysslar jag nästan bara med ätbara pyssel! Det har blivit saffransbullar med vaniljfyllning, Toffifee, knäck, fudge, pepparkakshus och så underbart goda mazariner med julsmaker som saffran och glögg!

Mazariner

Mazariner med julsmak

Mazariner har jag gjort tidigare, men då de klassiska med mandelfyllning och vit glasyr på toppen. De här är något helt annat, älskar verkligen kombon saffran, mandelmassa, mördegsskal och så glasyr med glöggsmak. De blir så fina med den svagt rosa färgen ihop med saffransfärgen.

Mazariner

Mazariner – recept:

Eftersom jag gjorde exakt efter receptet och de blev toppenbra, kommer jag bara länka rakt av till Johan Sörbergs recept. Klicka på länken för att komma dit!
⭐️ Julmazariner

Julmazariner

Baka mazariner – tips!

⭐️ Jag hade endast aluminiumformar, de klassiskt runda från butiken, de funkade fint.

⭐️ Man ska göra mördegen och lägga i kylen en timma, det blir lite pillrigt och smuligt att få till skalen så, jag skulle nog nästa gång jag gör dem gör mördegsskalen direkt i formarna medan mördegen är mjuk och följsam och sedan stoppa dem en timma i kylen. Gör det som känns bäst!

⭐️ När man river mandelmassa och blandar till hela mazarinsmeten, står det att den ska rivas grovt. Men jag skulle rekommendera att riva den fint för då blir det inte mandelmassaklumpar i smeten. Det gjorde ingen, men blir nog snyggare med en slät smet.

Glasyr

⭐️ Låt mazarinerna svalna helt innan du lägger på glasyren.

Glasyr
⭐️ Lägg en liten klick glasyr mitt på varje mazarin, glasyren kommer att rinna ut mot kanterna, så ta inte för mycket.
Mazariner

Saftig Mazarin!

Det blev riktigt saftiga mazariner, jag tänkte bjuda på dem till Kalle Anka-stunden. De är ganska mäktiga så man kan helt klart skära dem i halvor.

Lycka till! 🧑‍🎄 Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen