Godaste lussebullarna

Godaste lussebullarna

Godaste lussebullarna

Halloj, nu har vi bakat årets första lussebullar! Min favorit framför alla bullar! Det är ju smaksak om man vill blanda i mandelmassa och massa annat gott…men om jag får välja är det nog de klassiska nybakade saffransbullarna som är de allra godaste! Med pärlsocker eller russin välj det du tycker bäst om! Det här receptet hittade jag hos min favorit BakamedFrida och måste säga att de ger de allra saftigaste och godaste lussebullarna!

Godaste lussebullarna

Godaste lussebullarna – bakat på enklaste sättet!

Godaste lussebullarna

Lussebullar – recept:

Klicka på länken Saftiga lussebullar för att komma till Fridas superbra recept! Hon ger extra fina tips om blötlagda russin, rumsvarmt smör och kall degvätska med grädde i. Det är detta som gör bullarna så saftiga!

Godaste lussebullarna

De här bullarna behöver endast en jäsning! Man bakar ut bullarna direkt när degen är klar och låter jäsa under bakduk i 1-2 timmar, så enkelt! Se vilken jäskraft från förra bilden!

Godaste lussebullarnaGodaste lussebullarna

Välj det du tycker är godast, russin eller pärlsocker…eller smält smör med strösockerdopp (det görs då i efterhand, grädda bullarna då helt naturella).

Godaste lussebullarna

Godaste lussebullarna

Allra godast lussebullarna äts ljumna direkt från plåten! Men bullarna brukar smaka mer saffran efter man har fryst in dem och värmt dem lätt före servering!

Ha en härlig helg!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen