Minipavlova med jordgubbar

Den här senaste veckan har det firats rejält! En långhelg i Visby med examensfirande, examensmiddag för familjen och så födelsedag för mannen! Sån tur med vädret hela helgen och veckan, och så mycket gott vi ätit! Vi bjöd på minipavlova och minichokladbrownies som dessert på middagen, och ni var så många som önskade ett recept, här kommer det!

Minipavlova med jordgubbsfluff!

Bilderna blev väl inte i topp denna gång, då jag inte hann ta några proffskort innan de gick åt! men nog så väl för att ni skulle bli sugna att baka dem! Receptet har jag plockat från två av mina favoritbakbloggare! Jag vill såklart inte ta deras recept så jag kommer helt enkelt att länka till dem! Camilla Hamids Pavlovabottnar, blev sådär perfekt krispiga och sega som man vill att Pavlovamarängbottnar ska bli! Jordgubbsfluffet är Frida Skattbergs ”Himmelsk jordgubbstårtsfyllning, som är så lagom fräsch!

Minipavlova

Pavlova med jordgubbar

Pavlova-marängbotten med perfekt krisp och seghet. /Recept hos Camilla Hamid. Vi dubblade receptet så blev det 16 st minipavlova, man skulle helt klart kunna göra dem hälften så stora, så de blir riktigt mini, att man kan ta två om man vill!

🌸 Jag skulle rekommendera att lägga ut ett bakplåtspapper på plåt, vispa smeten och lägga i en spritspåse. Spritsa först en rund fylld cirkel, och därefter spritsa en kant runt, så slipper man gröpa ur marängen i efterhand. Det blir som en liten skål som är redo att fyllas med något gott! Grädda i ugn, och låt dem gärna stå kvar i ugnen så de får torka helt. Jag lät dem sedan stå framme i rumstemperatur ett dygn före festen.

Minpavlova

Minipavlova – Himmels jordgubbsröra

Denna himmelska jordgubbsröra är verkligen hur god som helst! Receptet hittar ni hos ”Baka med Frida” Receptet räcker till en stor tårta, och blev precis lagom till att fylla alla våra Pavlovor!

🍓 Röran vispade vi ihop dagen före kalaset och förvarades i dubbla spritspåsar, sen var det bara att spritsa röran i Pavlovabottnarna precis innan servering och dekorera med en halv jordgubbe, såå gott! OBS! det är viktigt att lägga i röran marrängbottnarna precis innan servering! De blir annars lite porösa.

Minipavlova

Ja hoppas ni testar att baka de här bakelserna! Toppen att kunna förbereda allt i god tid, och underbart gott! Jag tror att nästan alla, liten som stor gillar Pavlovor med jordgubbsfyllning!

Kram och Lycka till! 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen