Presentask Student

Studentask

Igår var det äntligen dax att fira mellersta dotters Student! Vilken underbar dag! Sol, härligt utspring med partykänsla, mysig studentbuffé med släkt och nära vänner. En dag att att minnas länge! Jag hade ju fixat lite rolig saker att hänga runt halsen, några hemmagjorda presentaskar och en hemlagad bufffé. Den närmaste veckan tänkte jag bjuda på lite tips om detta! Jag tänkte att det kan ju vara bra tips att spara till er som har Studentfirande nästa år, eller behöver buffétips till sommarens kalas. Här är första pysslet, en presentask till en Student!

Presentask Student

Presentask Student – En rund ask som blivit en studentmössa

Ask, foton och papper

Studentmössa-ask – material:

💙 Rund pappask (denna är från Panduro, ca 15 cm i diameter)
💙 Svart, gul, blå färgad kartong (Panduro)
💙 Foto
💙 Pärlor till blommorna
💙 Gulblått sidenband

Verktyg: limpistol, sax, linjal

Studentmösseask

Studentask – gör så här

Klipp svart papper

1)Klipp till ett 2-4 remsor av det svart pappret, ca 1,5 på höjden. Klipp även till en skärm som passar till asken. Jag höll pappret emot asken och ritade en skärm på frihand. Klipp små snitt på skärmen för att den enkelt ska passa på asken.

Limma fast papper

2) Limma fast den svarta pappersremsan nedtill på asken, så den ligger fint mot botten. Jag behövde ta en och en halv remsa för att den skulle täcka hela den nedre kanten. Men har du större papper, så är det ju allra finast.

Presentask

3) Nu sitter en remsa runt nedre kanten på asken. Dax att sätta dit mössans ”skärm”

Studentpresent

4) Limma fast skärmen längs kanten på den svarta remsan. Den ska vara lite böjd nedåt. Använd limpistol när du limmar saker på askar, det fäster bums och sitter som berg!

Ask till Studenten

5) Tag nu den andra remsan och limma fast den precis ovanför skärmen. Den räcker inte helt runt, så jag fick skarva lite snyggt baktill på mössan.

Studentmössa ask

6) Nu är asken med skärmmössa klar. Askens lock lämnar jag helt vit, så att det ser ut som en mössa.

7) För att dekorera asken lite extra gjorde jag blommor av papper, lite kantigare variant som är superenkla att göra. Rita cirkelformade papper (använd ex en trådrulle som mall). Limma fast en pärla i mitten av cirkeln. Klipp som snitt längs kanten, och böj upp varannan flik med fingrarna. Nu är det bara att limma fast blommorna där du önskar.

Fotoask

8) Limma fast ett foto på askens lock. Klipp till remsor till en etikett. Gör även en rosett att fästa på asken av gul/blått sidenband.

Blågult sidenband

9) Limma fast rosetten på baksidan av mössan.

Studentask

Presentasken Student

När det bara att klippa till en vit etikett och skriva en hälsning, limma fast den gulblå banderollen och etiketten och sätta fast en blomma ovanför skärmen.

Det här är den första Studentasken som jag fixade till vår äldsta dotter. Den har mer detaljer i silver. Orignalpyssel som jag hämtat inspiration ifrån är Studentdetaljer. De ha en superfin blogg som heter Diydetaljer, som man kan följa på instagram. En fin pysselfavorit!

Presenttips

I årets Studentask la jag gult silkespapper i med ett kort. Eftersom dottern önskat sig pengar till en handväska…så fick det bli ett bidrag till detta! Vill du kika på en helt annan rund ask. Så klicka på länken till ask med körsbärsblommor.

Lycka till med er presentask! Det går att dekorera dem precis som man vill, med blommor, foton på både ut och insida av asken, band i regnbågens färger!

Ha en härlig sommarvecka! Nu har vi sommarlov jag och lilla V, så det blir lite bad, sommarutflykter och en hel del pyssel hoppas jag!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen