Pysselevent hos Mercedes

Pysselevent

Pysselevent hos Mercedes

Igår var jag på ett superkul event i Mercedes Popupstore i Stockholm. Prbyrån Plodder var arrangör för eventet och kvällens huvudpersoner var pysselproffsen Larsson & Lyth mer kända som Helena Lyth & Anna Maria Larsson (Dnilva). Det kan knappast bli bättre! Gott bubbel, lyxiga snittar, glögg och pepparkakspannakotta…och många olika pyssel! Wow säger jag, väldigt fint ordnat, en superkväll, och så fick jag göra den tillsammans med min bästis ❤️

Pysselevent

Pysselevent hos Mercedes Benz Pop Up Store – Många roliga julpyssel!

Bubbel & godsaker

Kvällen startade med gott bubbel, otroligt goda snittar, och en trevlig presentation! Med Helena Lyth, Anna Maria (Dnilva) och Ulrika Görefält (Plodder)

Pysselevent

Larsson & Lyth

Helena och Anna Marie hade förberett flera olika pysselbord, där vi kunde prova på olika pyssel. Väldigt bra variation av julpyssel, både enkla och svårare pyssel, så här var det bara att välja var man ville lägga ribban. Bara mingla runt och prova lite enkla pyssel, eller passa på att lära sig nya lite svårare pyssel när man ända fick hjälp av tjejernas kunskap.

Tips! Larsson & Lyth har startat en pysselkanal på You tube, där de delar med sig av väldigt bra pysselinstruktioner! In och prenumerera!

Pysselevent

Symaskiner från Janome

Ett helt bord med symaskiner…så kul att få testa! Här kunde man sy girlanger, julstrumpor och roliga 3d papperskulor.

Grafiska julhängen i papper

Vi fick testa att göra riktigt snygga julhängen med pappersstrimlor. Ett lätt och snabbt pyssel, då det fanns mallar att klippa efter! Tänk att jag missat att göra sådana här! Enkelt och himla fint resultat!

Enkel beskrivning:

  1. Klipp till 5 st pappersremsor i olika storlekar: Två långa pappersstrimlor, två lite kortare och en kort.
  2. Bunta ihop strimlorna så att alla pappersremsorna går att häfta ihop på ena kortsidan.
  3. Böj nu ihop alla remsorna och häfta ihop på andra sidan…hoppas ni förstår!

Det här skulle man ju kunna göra i annat material som filt, läder, gammalt bok/notpapper…kanske dekorera med några träkulor, fjädrar, glittriga pärlor eller något annat juligt!

Vika granar

Sötaste julgranarna i papper…de här är bara för underbara! Förra året gjorde jag granar i guldpapper, och limmade fast på kakburkar som en gå-bort-present. Vill du kika på dem så klicka på Julgransburk 

Pappersgranarna kan vara lite knepiga första gången man gör dem…vi fick lite hjälp av tjejerna, men med lite träning, så blir det enkelt! Se bilden hur fin girlang man kan göra, vore väl fint att ha över julbordet!

Pysselevent

Pappersgirlanger

Girlanger med utstansade stjärnor, cirklar, kvadrater är väldigt dekorativt och lätt att sy ihop med symaskin…Sånt här pyssel måste jag definitivt göra mer av, passar så bra till alla årstider och snyggt kalasdekoration! Tänk vad fint med ett helt stjärnfall av glittriga stjärnor till Nyår!

Pysselevent

Pysselevent

Underbara stjärnor

Här var kvällens svåraste pysselutmaning…Underbara stjärnor av papperremsor. Det här gav vi oss inte in på den här kvällen, men åh så vackra de är, och väldigt användbara, man kan t.ex. dekorera paketen, använda som bordsplacering, eller som girlang…Vill ni se hur man gör på film, så rekommenderar jag Larsson & Lyths film på Youtube.

Pysselevent

Pysselevent

Vackra snurror/blommor

Det här blev klart mångas favorit! Verkligen lättpysslat och så snyggt resultat!

Pysselevent

Snurror – gör så här:

  1. Tag ca 10 remsor i valfri längd, ju längre desto större snurra. Alla remsorna ska vara lika långa.
  2. Häfta ihop pappersbunten mitt på.
  3. Böj nu in remsa efter remsa mot mitten, använd limstift för att få fast dem. Det här är ett riktigt snabbpyssel!

Tips! dekorera paketen med snurror, man skulle kunna göra dem som ”halva snurror” och limma fast på paketet.

Pysselevent

Det serverades jättegod pannakotta med juliga smaker!

Pysselevent

Mercedes Benz – snygga bilar i snygg lokal kan det bli bättre! Vet ni att man kan äta vällagad lunch i deras Pop up Store, kika in på Regeringsgatan 65 (Mitt emot Moodsgallerian).

Pysselevent

Glögg och pepparkakor med smaskig ost!

Julstrumpa i filt

Sötaste ikväll var i alla fall minijulstrumporna! Ett superkul och enkelt julpyssel, med filttyg, en strumpmall, sax och textillim så fixade min bästis och jag ihop varsin strumpa!

Tänk vad fint det skulle vara att lägga på varje tallrik på julafton, fylla strumpan med någon god choklad eller en polkastång. Vill man dekorera strumpan lite extra, så skulle man kunna limma på en bokstav i filt (som bordsplacering) eller lite svårare, brodera med langettsöm runt strumpan, brodera stjärnor eller ett namn…Åh önskar det fanns fler veckor före jul….

Pysselevent

Tack för en superroligt kväll! Nu är man påfylld med ny julpyssel-energi!

Ha det bra! Idag blir det mer reportagelikt pyssel…Vi ska hälsa på hos Marita som har en egen keramikverkstad…wow, ska bli så spännande!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen