Papperspyssel Fågeltavlor

Papperspyssel

Papperspyssel Fågeltavlor

Hej på er! Nu har jag verkligen kommit in i ett kreativt vårflow känner jag! Ljuset, alla fina pasteller och att ha påsken framför mig ger sådan enorm energi till skapandet! Idag presenterar jag mitt fjärde pyssel i samarbete med Søstrene Grene. Jag har testat deras origamipapper och akvarellfärg, och klippt och klistrat ihop ett par tavlor. Det här är riktigt kul sätt att papperspyssla ihop ett konstverk. Gulligt blir det men inte alls svårt! Varsågoda dagens inspiration: Papperspyssel Fågeltavlor

Betalt samarbete med Søstrene Grene

Papperspyssel

Papperspyssel – Fågeltavlor av mönstrat papper och akvarell. Ett pyssel som passar liten som stor!

Papperspyssel

Papperspyssel – material:

🐦 Akvarellpapper
🐦 Akvarellfärg
🐦 Origamipapper eller annat mönstrat papper
🐦 Tavelramar
🐦 Svart tuschpenna med fin spets
🐦 Skrivplatta

Verktyg: sax, limstift, pensel

Allt material kommer från Søstrene Grene

Papperspyssel Fågeltavlor – gör så här:

1) Spänn upp ditt papper på skrivplattan. Ett tips är att tejpa fast akvarellpappret med lite maskeringstejp, som en ram runt pappret, då håller det sig slätt och fint under målning. Men nu ska vi ju endast måla några penseldrag med akvarellfärgen, så det fungerar utan tejp.

2) Doppa penseln i vatten och sen i färgkakan, tag rejält med vatten och måla med stora penseldrag över pappret. Lämna gärna kanterna vita så ser det sådär proffsigt ut som man vill ha en akvarellmålning.

Jag tycker att det är väldigt fina nyanser på akvarellfärgerna! I asken medföljer en bra pensel, så den lilla plåtlådan är perfekt att ta med i väskan. Pigmenten är inte jättestarka, men de blir sådär fint pastelligt när man målar. Det är verkligen otroligt prisvärt, och snygg förpackning!

3) Rita och klipp ut en liten fågel av papperskartong eller akvarellpappret. En fågel och en vinge-mall räcker för hela tavlan.

Papperspyssel

4) Plocka ur några sidor ur Origamiblocket. Det som verkligen är bra med ett sånt här papper är att det är dubbelmönstrat, dvs. Olika mönster på båda sidorna av pappret. Det är även tunt så det är enkelt att klippa flera fåglar samtidigt, samt lätt att vika. Tag ut tre sidor, dubbelvik, Lägg fågelmallen på det mönstrade pappret, rita efter konturen och klipp ut fåglar och vingar. (OBS! Jag valde  ut mönstrat papper som matchade en tavla i gröna färger och en tavla i blåa färger).

Jag kan varmt rekommendera att ha ett sånt här litet Origamiblock i pyssellådan. Jag har köpt många under åren, de är så bra att ta med på semestern för allt papperspyssel, vikningar, dekoration av påskpyssel etc. Prisvärt och alltid så fina färger och mönster!

Papperspyssla

5) Vänd och vrid på fåglarna och placera ut dem på ditt akvarellmålade pappret. Det finns inga rätt eller fel, man man sätta dem huller och buller, och hur man vill. Man kan rita ett träd och sätta dem i trädet…göra en kvist och sätta dem på rad. Man kan göra som jag att placera ut dem på rader, och vända vissa fåglar mot varandras näbbar. Bara fantasin sätter gränser!

Papperspyssel

6) Limma fast fåglarna med vanligt limstift.

7) Limma fast vingarna, placera dem uppåt och nedåt om du vill ha en mer livfull bild.

8) Rita med fin tuschpenna, dit detaljer som näbb, öppna och blundande ögon , och ben.

Fågeltavlorna är klara! Dax att montera i ramar.

Jag valde fina ekramar med glas, det går ju att använda vilka du gillar bäst! Vill du kika på ett annat pyssel som jag gjort för Sostrene Grenes, klicka på länkarna. Alla hjärtans dagspresent

Papperspyssel

Nu har min lilla pysselhörna fått några tavlor! Jag hoppas jag inspirerat er till att skapa i papper, det är ju himla kul och väldigt enkelt!

Ha en härlig vecka! Underbart att vårsolen är här!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen