Formex vår 2018 – genom min kameralins

Formex vår 2018

Formex vår 2018 – genom min kameralins

Igår var det dags för årets första Formexdag! Det är tredje gången jag går på denna mässa! Himla kul! Det bästa är att träffa pysselvänner, äta gott, träffa gamla samarbetspartners och bara samla på sig massa inspiration. Här bjuder jag er på massor av bilder från mässan. Egentligen finns det mängder med montrar av vacker inredning, doftljus, tvålar, smycken, vaser…ja…allt…men jag försöker att bara samla på mig Diy-idéer/pysselidéer. Så jag bjuder er på bilder genom min kameralins.

Formex vår 2018

Formex vår 2018

Årets vårmässa måste jag faktiskt erkänna kändes mer sparsmakad än vanligt. Det känns som att mässan saknar en röd tråd. Det är inte lika överdådigt, inspirerande och vackert som det brukar vara… Antingen går detaljhandeln mindre bra, eller så kanske det helt enkelt är ”Trend Stefan” som saknas. Trendrestaurangen har flyttats till A-hallen, men var poppig i färgerna och maten väldigt god! I B-hallen hittade man istället ett ”manligt fik, med barberarplats” snyggt och spännande. Den stora scenen är placerad lång bort i en hörna…Ja hoppas på en bättre Höstmässa Formex!

Formex vår 2018

Trendrestaurangen & workshop

Trendrestaurangens mat med en ”Carlifornian buffé” var mycket god! Så trevligt att träffa många av pysseltjejerna! I anslutning till restaurangen var årets workshop.

Årets workshop heter ”My world of shapes”…Här skulle man plocka ihop det man själv uppfattade som vårens trend, fota och tagga…jag inte helt spännande och utvecklande, men vi tycker alla olika…

Formex vår 2018Formex vår 2018

Elsa Beskow 100 år

Det finaste guldkornet på mässan – ett café tillägnat Elsa Beskow. Så sött! Kika på översta bilden så ser man hur stora ”böckerna” är. Det fanns ”foto-hål” i böckerna också. Gott fika och söta möbler!

Formex vår 2018Formex vår 2018

Leila

Leilas monter var klart mässans bästa! Som vanligt otroligt välfylld monter och fint vårstylat! Hon hade mest besökare också, Heja Leila!

Formex vår 2018Formex vår 2018Formex vår 2018

Ernst

Snyggt och stilrent precis som vanligt. Ernst var där och lät sig fotas med alla! Tänk vad fint med mängder av lökar i en kruka, lika fina outslagna som i blom! Kolla in kvisten vid tallriken, så snyggt!

Formex vår 2018

Växter – äkta i olika vaser och krukor…titta så fint man kan göra med ett cykelhjul! Fortfarande kunde man hitta mängder av saker i bambu och rotting.

Formex vår 2018

Tygblommor i mängder – det har verkligen utvecklats, så otroligt verklighetstrogna!

Formex vår 2018

Keramik i olika former – ligger mig nära om hjärtat. Otroligt vackert att dekorera väggen så här!

Formex vår 2018

PetraLundLera

Väldigt fin keramik av Petra Lund. Känns som att 70-talet är på väg tillbaka! Mörkt och rustikt.

Formex vår 2018Formex vår 2018

Lisa W Breitholtz

Vackra tavlor och print, och en väldigt fin monter! Så spännande och fint med 3D-tavlor, att blanda färg och tyg känns himla kul! De här konstverken skulle jag verkligen vilja ha i mitt vardagsrum, tack för en inspirationsrik träff, Lisa!

Formex vår 2018

Frickum

Fina tavlor, brickor och print av Karin Frick Stenum, den här tavlan skulle jag också vilja ha på vägg här hemma! Vilka kvalitéts-prints!

Formex vår 2018

Sy i papper

I ett par montrar kunde man hitta fina papper med läderkänsla. Ett kul Diy-tips att sy fina fodral, och detaljer som den här funktionen för hörlurarna…då slipper man trasslet i väskan!

Formex vår 2018

Dekorera spegeln med ”korsstygn”

Himla roligt, varför inte dekorera spegeln med penna…att jag inte tänkt på det ännu! Det kan ju vara bra att bestämma sig om spegeln ska vara ett konstverk eller fylla sin funktion…?

Formex vår 2018

Lisa Jonsson Konsthantverk

Underbara änglar, ullhjärtan och tvålar….kul att det fanns lite hantverk på mässan!

Formex vår 2018Formex vår 2018

Republiken

En spännande ”mini-workshop” fick vi i montern ”Republiken”. Här fick vi dekorera små triangelformade bitar, som sedan skulle sättas ihop till fantasifulla lampor. Ett toppenprojekt för en grupp t.ex. till företaget, skolan eller förskolan något trevligt och kreativt att göra tillsammans!

Formex vår 2018

Pilot

Mässans överrasking! Klart spännande konkurrent till Poscapennan. Toppenfina pennar som funkar på allt! Papper, tyg, porslin, glas…Det här måste jag kika mer på, och hoppas att jag kanske kan få till ett fint samarbete!

Formex vår 2018Formex vår 2018

CC Hobby

Min samarbetsparter i snart 3 år…med över 100 st inlägg här på bloggen! Oj vad tiden går fort när man har roligt! Fin vårpastellig monter, fylld med en hel del påskpyssel. Min favorit var helt klart husvagnen, en miniatyrvärld ”systudio”och de genomskinliga påskäggen. Nu fick man riktig påsklängtan!

Formex vår 2018

Blommor i ull – en hel monter med girlanger av ull, blommor, blad, bollar och vimplar – helt klart den mest kreativa!

Formex vår 2018

I mässans ”mörkaste hörna”

Kanske inte så många klassiska vårfärger i den här hörnan, men väldigt lugnt och vacker!

Intill den ”Manliga baren” med barberarshopen, hittade jag den här lilla hörnan. Återbruk, hantverk, utematlagning och naturkänsla på samma gång!

Ja hoppas att ni gillar årets bildcollage! Nog med inpiration nu ska jag äntligen sätta igång och pyssla!

Ha det bra!/Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen