Formex Höst 2018 – med hantverk i fokus

Formex Höst 2018

Formex Höst 2018 – med hantverk i fokus

I onsdags var jag på Formex höstmässa i Älvsjö. En himla trevlig dag tillsammans med Anna @pysselliv Merja @silverodlan och Mia @miakinoko. Det blev många skratt, god mat och mycket inspiration till själen!

Här bjuder jag på ett bildkollage med fokus på hantverk. Det fanns ju som vanligt oändligt mycket inredning och lyxiga köksprylar, men vi letade förstås efter saker att inspireras av i våra pyssliga liv. Något vi fick sätta händerna i, prova på, jakten på att lära oss något nytt hantverk…eller fota idéer för Diy-skapande! Varsågod Formex Höst 2018 – med hantverk i fokus.

Formex höst 2018

Populära växter de senaste 50 åren

En kul tidsresa i trendiga blommor…vi kände igen gammelmormors, mormors, mammas och våra egna blommor! Kassen, korgen, hortensian och elefantöron…det här känner man ju igen, så typiskt 2018.

Formex höst 2018

Juletider….snart är den här! Söt gran hos Leila…det kanske blir några söta nallar i granen i år!

Formex höst 2018

Åsas tomtebod visade en stor tomtegrotta, hon gör alltid så fina tomtar…men tänk vad förvånad jag blev när jag så den ”läskiga” handen ur stenen när jag kollade bilderna när jag kom hem….lite Halloweenkänsla i tomteland! ?

Formex höst 2018Formex höst 2018

Vacker halmslöjd…Det här ville vi gärna lära oss göra! Ett klassiskt svenskt hantverk, som man klart måste kunna som svensk pysslare…Kolla in servettringar med halmtomtar, så fina.

Formex höst 2018

Näverkorgar, näverväskor, förvaringslådor, trärent, läder….kunde man se överrallt! Detta står också på önskelistan för pysselkurser!

Formex höst 2018

Julhängen i filt, träkulor och läderband.

Formex höst 2018

Ulliga renar…skulle vara roligt att sy!

Formex höst 2018Formex höst 2018

Ernst – alltid lika fin monter! I år något stramare och stilrenare än vanligt….

Willowday

Underbara Gina som vi träffat inom vår pysselgrupp, ställde ut med sina vackra blommiga prints! Finaste och mest kreativa montern på hela mässan! In och kika på hennes hemsida Willowday och beställ!

Formex höst 2018

Keramik – drejat av mästaren Stefan Andersson

Formex höst 2018

Vackra enkla ljusfat, man kan tro att det är Ernst, men kommer från I AM interior

Formex höst 2018

Paradisverkstadens monter alltid i toppklass!

Formex höst 2018

Unga lovande designers…de här tyckte jag var fina!

Formex höst 2018

Roliga krukor som skulle vara fint med en blomma, men lika snygga utan placerade i bokhyllan.

Formex höst 2018Formex höst 2018

Mässans mest imponerande arbete visade bildhuggaren Karl Sjögren….med det klart snyggaste visitkortet i hyvlat trä skrivet i brännpenna! Wow!

Formex höst 2018Formex höst 2018

Vi testade roliga bläck, pennor och lät oss inpireras!

Formex höst 2018Formex höst 2018

Creativ Company

Ett besök hos CCHobby är ju givet, eftersom jag snart har hela deras sortiment hemma hos mig…och gjort 100-tals pyssliga inlägg för dem sen bloggstarten! Väldigt fina träsaker till jul, kolla in soldaterna! De har även jättemånga fin diykit för miniland till jul. Årets nyhet är Pearl clay, som en klar lera där man knådar in pärlemofärgade kulor…sen fäster det på allt, och det här satte igång våra kreativa tankar!

Formex höst 2018Formex höst 2018Formex höst 2018

Vävning workshop

Vi testade vävning och lärde oss knyta ryaknutar – Det här var såå kul! Ni kommer säkert få se en och annan bonad på våra bloggar snart! Jag har ju snickrat en vävram, och visat hur man väver en bonad här på bloggen, så kika där om du får lust att testa!

Formex höst 2018Formex höst 2018

Täljogram

Vi fick testa att tälja i mjukt trä med vass kniv…krävs lite träning och lite mer tid för att få till en smörkniv eller sked…men ett sånt här Diy-kit skulle jag gärna vilja få i brevlådan! Trevliga killar från Umeå som driver detta företag!

Formex höst 2018

Afro art – otroligt mycket kreativt skapande i denna monter!

Jag avslutar årets besök på Formex med att visa er Afro arts sköna monter, fylld med ulliga hantverk, färgglada korgar, makramekorgar och vackra mönstrade tyger…nu är man fylld med massa skaparglädje!

Hoppas ni alla får en härlig kreativ höst!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen