Ernst – Formex 2017

Ernst - Formex 2017

Ernst – Formex 2017

Äntligen har jag fått möjlighet att besöka Formex! Målet med mässan var att hämta ny inspiration, känna av vad som händer inom inredningsvärlden, besöka någon workshop och kanske möta några intressanta personer för spännande samtal! Den här dagen blev mer än bara bra….träffade såå många entusiastiska personer som ville visa upp sina fina saker…och kom hem med en välfylld kamera, och en kasse med intressanta kataloger! Dagens höjdpunkt var absolut, Ernst fina monter! Han satte sig ner med sin kaffekopp och tog sig tid både för fotografering och ett ”poetiskt samtal”, wow han är precis lika trevlig i verkligheten som i TV-rutan! Tack Ernst du gjorde dagen till den mest positiva på länge!

Ernst - Formex 2017

Ernst – Formex 2017

En otroligt fin monter, med känsla av äkta svenskt hantverk, med finstämda färger och naturliga material! Ett stort växthus (utan glas) inrett med en säng i naturliga material, vackra små träbord, kuddar, mattor. Naturligtvis fanns många fina ”Ernstkrukor” med gröna växter, en härlig krona med vaser, ett fint dukat bord och vacker keramik. Här kommer ett bildcollage från montern.

Ernst - Formex 2017

Ernst monter ”Ett växthus utan glas”

Ernst - Formex 2017

Vackra stilrena förvaringskorgar som passar till allt! Överallt fanns skyltar med Ernst poetiska budskap.

Ernst - Formex 2017

Kruka med läderband – Så stilren, här kan man verkligen säga budskapet ”I det enkla bor det vackra” 

Ernst - Formex 2017

Ernst lampa, med de klassiska rundstavarna.

Ernst - Formex 2017

Ernst möbler

Brickbord i massiv björk och plywood. Det finns även sideboard och två vackra hyllor i samma stil. Det känns verkligen att det trärena är på stor frammarsch den här våren. Trä i kombination med läderdetaljer…och växter…

Ernst - Formex 2017

Ernst - Formex 2017

Vacker säng – med naturliga textilier

Sängen bäddad med Ernst finstämt designade textiler, en känsla av äkta svenskt hantverk. Ljuskronan, en absolut svensk klassiker! Vilken känsla…vem vill inte vakna i en sån här fräsch säng!

Ernst - Formex 2017

Ett frukostbricka i trä med rustik keramik i stengods

Ernst - Formex 2017

Rustik keramik

Många kanske inte vet men det finns en hel servis i Ernst design med rustik känsla i äkta stengods! Vackra tallrikar, assietter, djuptallrikar, skålar och de tål maskindisk och micro. Dessutom snygga mortlar i tre storlekar… Vill man komplettera sitt kök finns även bestick, glas, servetter, glasburkar och kökshanddukar. Allt i finstämd färger som passar ihop.

Ernst - Formex 2017

Hänglyktor

Glasvaser i enkel design – så vackert att hänga upp hänglyktorna i en ”rockring av trä”…det här är något för oss DIY-pysslare…här kan man använda återbrukade glasburkar…fyll med blommor eller ljus, det här tröttnar man väl aldrig på!

Ernst - Formex 2017

Växtskyltar – visst får man lust att börja odla…våren kan komma nu!

Ernst - Formex 2017Ernst - Formex 2017Ernst - Formex 2017

Ernst Vår/sommarkatalog 2017

Jag avslutar mitt collage från Ernst monter med några bilder från hans finstämda katalog. Jag tror att vi kommer att få se många fina ”Ernst-saker” i butikerna i vår…och många av de saker han designat hittills kommer säkert att bli klassiker. Så ett tips…investera i en Ernst-klassiker, det kommer att finnas ett stort värde i de sakerna i framtiden! Tack Ernst för att du delar med dig med så mycket inspiration till svenska folket!

Ha en toppenhelg allt fina vänner och följare!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen