Formex vår 2017

Formex vår 2017

Formex vår 2017

Ni som följer mig, har ju märkt att jag öst ut bilder på Instagram från Formex! Besöket i torsdags gav faktiskt mer inspiration än jag trott, och så alla dessa möten med alla kreativa människor! Mitt bästa tips till er, är att försöka besöka Formex, synd att det ska vara så märkvärdigt att det bara är för företagare, designers etc…Både Sthlms-mässan och utställarna skulle vinna på att ha ett par dagar för folket! För att få komma in på mässan kan man antingen följa med någon butiksägare, få en inbjudan från någon utställare eller ha eget företag inom området. Igår visade jag er ett ”Ernst-collage” vårt svenska DIY-proffs, idag visar jag bilder från mässans vackra matsal, Workshopen Fiber foldning lab och berättar mer omnågra duktiga designers som jag hittade på mässan.

Formex vår 2017

Den vackra matsalen

Längst in i B-hallen fanns det absolut vackraste området. Hela färgskalan kändes så otroligt somrig! En blandning av rosa, orange, fina träslag, rosa marmor och massor av blommor i finstämd färgskala. t.om brickvagnarna var täckta med rosflimrigt träslag. Bordet till höger med parasollet snurrade och var fyllt med rosa glas, porslin och blommor. Wow! Det fanns mycket gott att äta…men jag ruschade på med en kaffe och macka istället!

Formex vår 2017

Workshop: Fiber folding lab

Bredvid den vackra matsalen fanns årets workshop: Fiber folding lab, ett sätt att forma textil genom att använda origamivikt papper. Spännande, jag deltog inte själv, men stod länge och tittade, och plockade med en beskrivning…så det här måste nog testas i vår!

Så här gör man:

  • Använd lätta tyger som silke, polyester, siden, tyll…det som lätt veckar sig när man stryker.
  • Tag ett A4 papper eller större och gör en origamivikning, sök på Youtube, det krävs två likadana vikta papper.
  1. Tyget läggs emellan de färdigkokta pappersmodellen (två ark).
  2. Vik ihop och pressa med strykjärn på modellen.
  3. Veckla ut, klart att använda.

Användningsområde: Detta används främst inom klädsömnad, men varför inte göra en dekorativ vägginstallation!

Formex vår 2017

Aveva

B-hallen blev klart min favorithall, så många fina konstverk och hantverk i samma hall! I hallen fanns en hel del montrar med etablerade företag och en helt område med Young designers. Företaget Aveva, var dagens första monter. Så många fina hantverk inom samma monter, och extra kul för oss DIY-bloggare. Kolla in underläggen med ullkulor, vackra diamanter i trä, och krukor i ull och makrame. Origamivikta vaser fanns det gott om. Den absolut snyggaste och mest välarbetade företagsskylten hade Aveva av garn! Wow!

Formex vår 2017

Täljogram

I vår känns det som att träslöjd är på väg tillbaka, det talades det om på föreläsningen om vårens trender. Gör dina egna träknopplister, hyllor i trärent med läderdetaljer, egna skärbrädor eller som här tälj din egen, sked, kniv eller ask. Vilken toppenidé Felix Wink med företaget Täljogram hittat på. Ett Diy-kit med verktyg, vakuumförpackat trä och beskrivning. Så snyggt och väl genomfört, och snygg monter!

Formex vår 2017

Sira form

Otroligt vackra textilierna hittade jag hos Sira form! De fina mönstren finns även på brickor, disktrasor, muffinsformar, tapeter och textilier. Jag fick med mig fina muffinsformar hem…de är nog för fina för muffins, kanske kan bli något till vårens pyssel! Det här känns riktigt vårligt och svenskt, ett stort lycka till Sira form!

Formex vår 2017

By Malin

Här var en av de montrar som jag verkligen ville besöka. Created by Malin har jag hittat på Instagram. En supertrevlig tjej som gör så fina stilrena saker, med skandinavisk känsla!

Hennes smycken är tillverkade i Sverige, laserskurna i läder, körsbärsträ och akrylglas. Samtliga silverdetaljer är i Sterling Silver 925. By Malin har även ett sortiment med handfärgad textil. De är färgade med shiboriteknik vilket är en uråldrig färgningsteknik med rötter i Japan. Unika kuddfodralen och handdukar ger en varm känsla till hemmet. Produkterna är självklart tvättäkta och tål att tvättas i 40 grader. Så in och kika på by Malins hemsida med webshop.

Formex vår 2017

Återbrukshyttan

Här har ni Återbruk på hög nivå! Gammalt glas får nytt liv genom miljövänlig återvinning. Av förpackningsglas tillverkas bruks- och konstglas för hand i glashyttan i Bollnäs, Hälsningland. Vaser av gamla vinflaskor, Vattenbehållare med tapparna eller fina lampor av återbrukade Damejeanner, så fint alltihopa! Här kan ni läsa mer om Återbrukshyttan.

Formex vår 2017

Frosta design

Gillar man makramé ska man absolut kika på Frosta design! Företaget som är proffs inom detta spännande område, de ordnar workshops (endast i Göteborg…hoppas det blir fler ställen!), säljer jättefina Diy-kit via butiker och från sin webshop. Det här skulle vara spännande att lära sig mer om!

Formex vår 2017

E.Leijon – Nordic Stories

Här har ni duktiga designer Emelie Leijon, som jag hittade i området Young designers. Tjejen som till vardags jobbar som grafisk designer, men nu stolt presenterar sin första kollektion Nordic Stories, med inspiration från naturen. Så vacker stilren keramik med skira bladverk. Här hittade jag också superfina textilier och brickor med stativ. Vill du läsa mer om henne så Klicka på E.Leijon.

img_0766

Jag avslutar dagens ”design-inlägg” med en himla kreativ vas….med massor av vackra tulpaner!

Ha en kul lördagkväll!/Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen