Vår 2016, nya byggprojekt!

Visst är det underbart när alla vårblommorna sätter igång att blomma! I fredags var jag i Kungsträdgården för att fota alla fina körsbärsblommor, och i helgen var vi landet.. då fotade jag alla blommor som börjat blomma där. Det är säkert två veckor senare än hemma…men då får man ju njuta av våren två gånger! Vi har satt igång ett nytt byggprojekt vid stugan, en friggebod! Det blir en 15 kvm stuga från Sorselestugan, tror den kommer att matcha vårt hus! Det ska bli kul att få inreda den, och är den bra så blir det nog två på tomten! Vår 2016

vår 2016vår 2016

Körsbärsblommor i Kungsträdgården, Så himla vackert…

vår 2016vår 2016

Massor av bilder blev det…det är så bra att ha en massa bilder när man ska skapa! Kanske skulle bli en fin tavla med bara körsbärsblommor!

vår 2016

Svenska vårblommor…lite enklare men ändå så vackert! När vitsipporna blommar, då är det vår!

vår 2016vår 2016

Påskliljor i alla varianter

Kom ihåg att spara alla påskliljor i kruka som du köper, och sätt ut dem i trädgården! Det bästa med påskliljor är att inte rådjuren äter dom, och de sprider sig och blir fler för varje år!

vår 2016

Skilla – så tacksam och enkel blomma…hoppas den sprider sig till hela gräsmattan!

vår 2016

Tulpaner i pallkragen

På landet sår och odlar vi allt i pallkragar, i en inhängnad….det är så bra för då för man ha sina grönsaker och blommor kvar! Här är en ny tulpansort som jag planterade i höstas…spännande att se hur de blir!

vår 2016

Friggeboden har kommit!

Här är det stora paketet med färdig-kapade plankor till Friggebodsbygget! Vi valde en 15 kvm friggebod från Sorselestugan, stilen på friggeboden ville vi ska passa ihop med huvudhuset, därför blev det en ”klassisk fjällstugemodell”. Dessutom verkar det enkelt att bygga ihop och mycket prisvärt, till den kvalitén! Vi ville slippa att isolera, så med synliga plankor blir det både fint inne och utvändigt! Under våren kommer jag att visa hur bygget går! Det blir målning, bygge av trädäck och invändigt inredningspyssel! Ett jättekul projekt!

vår 2016vår 2016

Gjutning av grund

Här kan man välja själv hur man ska fixa en bra grund till friggeboden. En enkel och nog så bra variant är att gräva bort endast det översta jordlagret, sedan lägga några betongplattor och ställa stugan på. Men eftersom vi har en ganska blöt tomt ”på våren” valde vi att gjuta plintar till stugan. Den kommer då upp en bit från marken, och slipper stå i vatten!

vår 2016

Ha en jättebra vecka! Jag har många spännande projekt på G, så håll utkik!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen