Advent i stugan

Advent

Det är inte så ofta jag visar bilder från stugan i vintertid! Den här första helgen i december hade vi sådan tur att snön hade fallit så fint och vädret var som allra vackrast med krispig snö och sol! Ute i Stockholms skärgård är det ofta vindpinande, lerigt och typ 5 plusgrader större delen av vintern, så det här kan jag säga att det är bonusväder! Idag bjuder jag på lite bilder från advent!✨

Advent

Advent i stugan

Vi brukar dekorera det väldigt enkelt vid stugan, en istappsslinga vid farstun och en slinga runt räcket och så lite granris.

Ljuslykta

Lykta med nät

Den här lyktan gjorde jag för några år sedan, den funkar fint året om! Vill du kika på hur man gör, klicka in på Nätlykta.

Advent – grandekoration

Har man lite tid så kommer här världens snabbaste juldekoration. Ett par grankvistar och ett rött sidenband, sen är det bara att knyta en rosett och hänga upp på dörren. Ett sånt litet knippe är fint att hänga lite här och där, men kan lägga till kottar, äpplen, kvistar och andra fina detaljer.

Snö

Det blev lite skottning, bus med Chelsea och en kopp varmt kaffe utomhus!

Jätteljuslykta/snögrotta

När vi var små byggde vi alltid snögrottor, och sen byggde vi med barnen om man hade tur att det var snö. Den här helgens snöskottning blev en snögrotta som min kära man byggde, så mysigt med marschaller i!

Vinter i Sverige

Advent

Julhus i keramik

Tidigare i höstas gjorde jag några hus i keramik, i helgen glaserade jag dem blanka. Vilken skillnad det blir med glasyr! Liknande hus kan ni göra i lufttorkande lera, klicka in här för att få mer tips! Keramikhus

Advent ljus

Årets adventsljusstake

Då var årets nya adventsljusstake på plats på vår gamla äppelskänk. Ni var såå många som gillade den på instagram, ett stort tack! Vill ni se hur man gör klicka in på Adventsljusstake.

Advent

Första advent

Första ljuset tändes och årets första lussebullar har jag bakat, det blev såna med vaniljsmör i! Saftiga och goda!

Ha en fortsatt fin vintervecka!

Kram 🤶 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen