Påsk på landet

Påsk på landet

Påsk på landet

Påskhelgen är en av de mysigaste helgerna på året tycker jag. Våren är liksom på gång, och det känns ganska kravlöst och man har hela sommaren framför sig! Vår på landet är favoriten, vi plockar fram grillen, trädgårdsmöbler, vi krattar, fixar i trädgårdslandet och planerar sommarens byggprojekt. Iår blir det ett nytt trädäck, förhoppningsvis fixar vi ett enkelt utekök och trädgårdslandet kommer att piffas till….sen ska vi nog inte planera in något mer, för man ska ju ha semester också! Här kommer några bilder från påsken på landet.

Påsk på landet

Påsk i trädgården

Vi startade helgen med snö och kyla, och det var nästan mer snö på markän än julafton…men sen blev det sol och tid för pyssel i trädgården.

Påsk på landet

Fixat Örtagården..

Här är våra odlingslådor, som vi hängnat in med nät så inte rådjur och vildsvin käkar upp allt. Jag har kommit på att två lådor på höjden är idealiskt för att slippa mördarsniglarna…och i år blir det nog någon typ av kant på lådorna också. Eftersom gräset hade växt igenom all markduk, så bytte vi ut den mot en tjockare kvalitet, flyttade runt lådorna och la på nytt grus. Här på landet är allt två veckor senare än i stan, så än är det för tidigt att sätta frön. Kul att det kommit upp några påskliljor och tulpaner iallafall!

Påsk på landetPåsk på landet

Lekar på landet

Vi plockade fram studsmattan, Mölky och frisbien….och solstolarna.

Påsk på landet

Påskkärringar på besök

Nu är våra egna tjejer för stora för att gå påskkärring, så det var kul att det kom några stycken på besök…så söta!

Påsk på landet

Tjejerna pysslade till dukningen

Tjejerna gjorde små placeringshållare till servetterna…Visst blev de söta. Ska fixa en beskrivning till dem till nästa Påsk.

Påsk på landetPåsk på landetPåsk på landet

Påskafton

Påskafton startade som vanligt tidigt med att Påskharen hade gömt ägg i trädgården…minsta tjejen vaknade väldigt tidigt. Påskharen hade att klubbor i gräsmattan för att leda fram till påskäggen. Sen blev det påsklunch med lilla släkten, farmors godaste laxcheesecake, sill, lax och passionscheesecake och kladdkaka till fika…och så massor av godis. Solen tittade fram och all snö smälte bort!

Påsk på landet

Virkade korgar

En av de söta påskpresenterna var farmors fina virkade påskkorgar, jag återkommer med mönster på dem här på bloggen.

Hoppas ni haft en mysig påsk! Vad vill ni se mer av här på bloggen, kommentera och maila gärna!

Ha en fin vecka! Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen