Lantliv, odlingar och utelekar

Lantliv, odlingar och utelekar

Lantliv, odlingar och utelekar

Det bästa, som verkligen höjer upp vardagslivet är att åka till stugan på helgen! Vi lämnar datorerna hemma, drar på skräpkläderna, fixar i trädgården, klipper, rensar, åker båt, hänger tvätten ute, bakar och fikar, fixar goda drinkar och grillar. Tjejerna rider, några hoppar studmatta, vi spelar inomhusspel, och utomhusspel som Kubb och Mjölky. Sen blir det ju en del pyssel…det är som att kreativiteten kommer igång när man får större utrymme och kan vara utomhus! Jag undrar om vi uppskattar det extra mycket bara för man inte får vara där jämt! Stan och lantliv en bra kombination helt enkelt!

Lantliv, odlingar och utelekar

Spel på gräsmattan

Ett tips till sommaren i stugan är att ha några kul spel…Det höjer alltid stämningen!

 • Studsmatta med nät – den bästa leksaken som vi haft genom året!  Perfekt för alla! stora som små…och superskönt att ligga och sola på helt fritt från fästingar och sniglar. Barnen studsar, tränar volter, kör lekar, kull och sitter och pratar…
 • Kubb – kul även för vuxna
 • Mjölky – Ett himla bra spel! Det är något vi kör ofta. En enkel app till telefonen, sen kör man. Det här är inget lagspel, men ett bra spel som inte kräver så stor plats…och alla kan vara med. Enkel räkning, som är pedagogisk för de yngre barnen.
 • Crocket – en gammal klassiker, superbra även för de yngre barnen.
 • Boccia – ett spel som är så bra att packa ner i picknickkorgen, för alla.
 • Strandtennis – både med kardborre/boll och softboll och plastrack – en höjdare i alla lägen, klarar lite vind.
 • Badminton – kul för de äldre barnen, lite svårt om det blåser…
 • Tennis på pinne – En superbra leksak, bra för den som är ensam, man kan stå och träna själv. Men roligast för två!
 • Utomhus Yatsy och Plockepinn – Det här är något jag vill testa, verkar ju kul att ha utomhus!
 • Fotbollsnät – Vi ha ett med fjädrande nät, väldigt bra så att barn och vuxna kan stå och sparka lite boll själv. Vänder man på nätet går det att använda som en vanligt mål.
 • Frisbie, drake – Frisbien är verkligen kul, ett tips är att köpa en stor i tyg från leksaksaffären, den är superbra! Drake finns färdiga, coh en klar utmaning! Skulle vara kul att bygga en själv i år!
 • Vattenspridare och uppblåsbar pool och glider – Det är ju alltid kul med vatten! Men efter 17 år med barn, så föredrar vi nog havet, stranden och vattenspridaren. Poolerna blir snabbt smutsiga, och går sönder, och vilket jobb att hålla rent…Glidern kopplat till vattenslangen, är väldigt lyckat om man har en lagom lutat tomt med gräsmatta och preppar den med diskmedel, superhöjdare! Funkar även på platt gräsmatta..
 • Vattenpistoler, vattenballonger och såpbubblor – Är ju en enorm partyhöjare! Perfekt och superkul!
 • För de små – sandlåda, tält/kojor, Bobbycar, dockvagnar, balja hink/spade..

Har jag glömt nått, maila eller kommentera gärna så samlar jag flertips.fler tips!

Lanliv, odlingar och utelekar

Odlingarna växer!

Årets test med fiberduk, har gett resultat. Det har växt jättebra, trots att vi bara vattnat någon gång varannan helg. Inga flugor eller sniglar har hittat under duken. Nu har jag tagit bort fiberduken, så hoppas att jag klarar skörden från sniglar. I smålådorna från balkongodlingen hemma har jag blåklint, pumpa och squash som jag nu satt ner i pallkragarna.

Lantliv, odlingar och utelekarLantliv, odlingar och utelekarLantliv, odlingar och utelekar

Grönsaker

I en låda har jag sått dill, rucola, rädisor, spenat och så lite plats för några squashplantor. Rädisorna var redan klara! Så goda och lagom starka. Det är första året som jag har så fina rädisor, inga djur eller håligheter i bladen. Spenaten var också redo att skörda, vi åt spenat hela helgen! Det här är lyx!

I nästa låda har jag rödbetor, några fjuniga morotsblad, lök, pumpa och squash på gång! Tycker det är så kul att det faktiskt blir något av några ynkliga frön…

Lantliv, odlingar och utelekar

Fyra sorters potatis

I år kör vi två lådor med potatis…Det hade verkligen växt! Det kanske t.om. Blir potatis till midsommar. Den här gången tänker jag skörda dem riktigt små och späda…Då är det ju som bäst med en klick smör till! Nu får man hålla tummarna att allt växter så det knakar tills vi kommer ut nästa gång!

Lantliv, odlingar och utelekar

Fördrink innan grillning!

Rökta räkor, ett glas vitt och snacks i kvällssolen…Kan det bli bättre, hoppas sommaren bjuder på mycket sol!

Nu har Rökeriet vid Tottnäsbron öppnat. En riktig pärla! Det är ett sånt genuint ställe, med goda rökta fiskar, räkor, röror, färsk bröd, närodlade grönsaker, nyvärpta ägg och fina växter. I år har det inrett den lilla ladan med bord och myslampor, fler bord ute och möjlighet att beställa maten ur fönstret. Nu finns även pannkakor för barnen. Hit kan man också lägga till vid brygga för att bara köpa en glass! Jag ska ta med kameran nästa gång…

Ha en jättefin vecka! Vi har skolavslutningar, fotbollsavslutning, aw och födelsedagar på G…så full fart i sommarsolen!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Lantliv, odlingar och utelekar”

  1. Tack Anna-Maria! Jag började också med en låda…sen har det bara fortsatt! Det är så toppenbra och lättodlat i pallkrage! Det ska bli spännande att se vad du odlar! ? Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen