Stjärnor av träkulor

Stjärnor av träkulor

Idag bjuder jag på ännu en klassiker! Stjärnor av träkulor! De är söta att hänga i granen eller varför inte dekorera paketet. I helgen klädde vi vår gran, alltid så mysigt att få in den i vardagsrummet! Vi har en blandad samling av glittriga julkulor, så den blir lite mer Disney än hantverksmässig gran! Alla pyssel jag gör här till bloggen, brukar jag hänga i köket som girlanger, i ett granris i kruka, eller använda som dekoration på paketen.

Stjärnor av träkulor

Stjärna av träkulor

Ett pyssel för alla! De kanske ser svåra ut, men är verkligen inte det! Mitt tips är att göra dem med ståltråd, för det är enklast!

Stjärna

Stjärna av träkulor – material:

⭐️ Träkulor (från mitt pysselförråd)
⭐️ Tunn ståltråd (från mitt pysselförråd)
⭐️ Guldigt snöre

Verktyg: avbitartång, limpistol

Stjärna

Stjärna – gör så här:

På bilden ser ni en stjärna som har 5 st spetsar, den blev inte helt perfekt symmetrisk, så den övre bilden med sex spetsar är den jag rekommenderar att ni gör.

Träkulor

1) Tag en rejäl bit ståltråd (ca 50 cm) samt plocka fram 12 st träkulor (mina är ca 7 mm i diameter (det går så klart att göra dem i vilken storlek som helst på kulor. Trä upp dem på mitten av ståltråden, gör en ring som på bilden. Vira den tajt.

Träkulor

2) Till varje spets går det åt tre kulor, plocka fram 18 kulor (3 st för varje spets och till 6 spetsar.)

Stjärna av träkulor

3) Trä på två stycken pärlor, hoppa över en kula och trä igenom pärlan på ringen. Trä på två pärlor, hoppa över en pärla och trä igenom pärlan på ringen. Fortsätt på samma sätt runt hela ringen.

Stjärna av träkulor

Så här ser det ut när man trätt på två pärlor åt gången och ned i pärlorna i ringen, det är grunden till spetsarna. Tänk på att dra åt ståltråden emellanåt, så stjärnan blir tajt och fin!

Stjärna av träkulor

4) Trä nu på en pärla på (det som ser ut som begynnande toppar). Man måste trä ståltråden igenom alla kulorna hela varvet runt stjärnan. Jag hoppas ni förstår. Här nedan kan ni kika på en film hur man gör. Prova er fram, ni kommer att göra flera stjärnor när ni fått till snitsen!

Inspirationsfilm!

Stjärnor av träkulor

Hoppas ni testar dagens roliga julpyssel! Snart är det dax att slå in paket, då tror jag en stjärna får hänga på ett paket. Det är ju kul med lite personliga hantverk som hängen!

Vill ni kika på fler pyssel med träkulor, klicka in på länkarna:

⭐️ tändsticksaskar med träkulor
⭐️ julgranar
⭐️ snölyktor

Lycka till! 🤶 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen