Diy: Hundkoppel

Diy: Hundkoppel

Diy: Hundkoppel

I sommar har jag pysslat ihop ett halsband till vår lilla hund. Halsbandet gjorde jag i enklaste makramé-teknik. Halsbandet är verkligen toppen! Vi har använt det hela sommaren, och det har hållit jättefint. Så det kändes så kul att få göra ett matchande koppel! Här har ni resultatet, ett riktigt regnbågskoppel! De blev så här färggrant, då jag valde att använda massa restband som jag hade hemma. Handtag och fäste är av lite grövre regnbågsfärgad paracordsnöre.

Diy: Hundkoppel

 

Regnbågskoppel

Tillverkat av fallskärmslina/paracordsnöre, ett kul och hållbart alternativ till de klassiska läderkopplen. Lätt att ta med, och kul att göra! Roligt att ha designat sitt eget koppel, och garanterat personligt!

Diy: hundkoppel

Hundkoppel

Ett koppel som blir ca 170 cm långt

Material:

  • Regnbågsfärgad paracordlina (grövre kvalitet ca 2 mm) ca 6 meter lina, en hel två meters lina och två 2 meter
  • Paracordsnöre i flera olika färger (tunnare kvalitet ca 1 mm) 8-10 st 2 metersbitar
  • Nyckelhake
  • litet stripes till handtaget (finns i bygghandeln)

Verktyg: sax, tändsticksask

Tack Butiken Medmera för material till detta pysselinlägg! Idé, arbete och foto av Diy Sweden

Makraméknytning

Tidigare i somras visade jag hur man gjorde ett halsband till hunden klicka på länken ”Hundhalsband” för att se hur man gör det. I det inlägget har du en tydlig bildbeskrivning hur man knyter halsbandet med makraméteknik. Här ovan är den mall som jag använt för att veta hur man knyter halsband och koppel.

Diy: hundkoppel

Diy: Hundkoppel

Till det här kopplet har jag använd restband i olika färger. Här är det fritt fram att använda dig av vad du har hemma!

För att göra början på kopplet behövs: en nyckehake, 2 paracordband 1 st två meterslina (som är stomen i kopplet) och ett 2 meters till makraméknytning. Sedan används den andra 2 meters regnbågslinan till handtaget.

1) Knyt fast en 2 meters regnbågsfärgad lina i nyckelhaken. Denna får inte klippas av, detta är stomen i kopplet.

2) Knyt fast det andra regnbågsfärgade bandet ca 2 meters lina med en vanlig knyt straxt nedanför nyckelhaken.

3) Knyt valfritt antal makraméknutar på samma sätt som på mallen. (Mallen har fyra snören, du jobbar istället med tre snören.

4) Avsluta fästet med att knyta en dubbelknut. Försök att trä in snörändarna i flätningen. Annars kan man klippa av dem och bränna ändarna.

5) Dax att börja med det tunnare snöret. Jag har använt 2 meterslängder till varje färg.

Diy: hundkoppel

6) Knyt fast en dubbelvikt tunnare lina i regnbågssnöret. Den tunnare kvaliten, gör att kopplet blir lite med följsamt och mindre klumpigt. Det passar också en liten hund. Har du en större hund, kan man istället göra ett helt koppel med tjockare kvalitet. Har man ett jättelångt snöre, så finns det vissa fördelar, för man slipper knutarna och skarvarna mellan varje färg. Men det här kändes så kul att göra, och bra när man kan ta till restband!

7) Knyt dubbelknut vid varje skarv, försök trä in garnstumparna i nästa flätfärg. Om inte detta funkar, klipp nära knuten och bränn ändarna.

Diy: hundkoppel

Diy: Hundkoppel

Perfekt pyssel att ta med sig, det tar ingen plats och det enda verktyget man behöver är sina egna händer, och en sax. Ändarna kan man fixa till och bränna när man kommer hem från utflykten/semestern.

Diy: hundkoppel

Diy: hundhalsband

Handtag till koppel.

När du gjort alla färger som du önskat, så är det dax att börja med handtaget.

  • Gör precis på samma sätt som resten av kopplet, men knyt istället fast det regnbågsfärgade bandet, och gör ett ca 3 dm långt makrameband.
  • Dubbelvik ”handtaget” och fäst med ett litet vitt stripes (finns i bygghandeln) knipsa av restbiten när du fått ihop öglan. Knyt dubbelknut av bandet, klipp av och bränn ändarna.

Klart!

Diy: hundkoppel

Lycka till med dagens pyssel! /Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen