Dukning till sommarkalasen

Dukning

Idag blir det ett riktigt roligt sommardiy! Dukning till sommarens kalas, examen, midsommar eller kräftskiva! Det här är mitt andra sommarpyssel i samarbete med CC Hobby, och jag kommer att bjuda på pyssel med deras söta Diy-kit med makramé.

Reklam/Betalt samarbete med CC Hobby

Dukning till sommarkalasen!

Dekorera återbrukade glasburkar och glasflaskor med den söta makramén. Det här är väldigt enkelt, eftersom det endast är en knut man behöver lära sig! Servettringar av träringar med makramé, gröna linnéservetter, små träbitar med namn och blommor, och handskrivna kort med sommarens sånger, lekar och gåtor

Sommardukning – Diy-kit – material:

🌿 Diy-kit sommardukning
🌿 Gröna tygservetter
🌿 glasburkar/glasflaskor återbrukade

Verktyg: måttband, sax

Servettringar i makramé

Jag tänkte först visa er hur man knyter servettringarna av makramé.

Servettringar – gör så här:

I paketet finns 6 st träringar, samt garn som räcker till hela dukningen. Man kan även använda gamla gardinringar (finns ofta på loppis). I paketet finns en bra steg-för-steg beskrivning, man kan även klicka in på Qr-koden för att få beskrivningen.

  1. Börja med att klippa till en bit garn som ska vara två meter långt. Det går ofta åt mer snöre än vad man tror. Tejpa gärna ändarna med maskeringstejp.
  2. Gör en enkel ögla och trä på ringen som på bilden. (Jag kommer att visa korta steg-för-steg filmer på Instagram om hur man gör).

3. Vik snöret på mitten och gör en ögla som bild nr 1) och drag åt som bild 2).
4. Sedan för man vänster snöre över ringen och genom öglan, och drar till se bild 3) och 4).
5. För sedan snöret under ringen och drag åt. Se bild 5) och 6) Sedan är det bara att fortsätta runt halva ringen. Räkna över/under hela tiden så får du in ett flyt..
6. När vänster sida på ringen är färdigknyten, så tar man andra sidan. gör på samma sätt.

7. Avsluta med att knyta ihop snörena med en helt vanlig knut och en rosett. Använd som servettring!

Dukning – gör en ljuslykta av en burk

Lykta/vas med makramé

  1. I asken finns beskrivning och garn. Mät ut 1 st 120 cm långt snöre, samt 10 st a`45 cm.
  2. Vira det långa garnet två varv runt burken, gör en vanlig knut och tag av snöret från burken. Knyt fast tio snören med den vanliga öglan som i servettringen. Det måste vara ett jämt antal knutar. Snöret som blev över från ringen runt glasburken stoppade jag i burken så länge.
  3. Se på bilderna hur man gör, det är den klassiska ”square-knot” Ni kommer att se på filmerna också.
  4. Knyt tre rader med square-knot, borsta garnet med en kam/borste och klipp till så fint som möjligt.
  5. Till snöret som blev över i toppen på burken, så satte jag fast träkulor som dekoration! Nu kan du göra flera burkar! Tar man längre garn, kan man knyta ett nät som täcker hela burken.

Knyt en flaska

🌿 Man gör precis på samma sätt som med glasburken. Det är bara en kortare ögla runt flasktoppen, samt färre snören runt om. Det är bra om ringen runt flaskhalsen inte är för tajt, så man kan ta av makramédekorationen vid diskning av flaska. Välj själv hur långa snören du önskar. Man kan klä in hela flaskan med makraméknutar eller ta halva och göra fransar.

Dekorera med namnskylt/sångkort

I paketet medföljer det fina träskivor, stämpeldyna i svart, blomsterstämplar samt en fin tuschpenna. Jag måste säga att jag tycker det här Diy-kitet är extra fint och prisvärt! Det är så många bra saker som följer med! Ni hittar även flera små Diy-kit med servettringar, glasflaskor, flaskunderlägg, makraméväska etc. Klicka på länken för att se alla Diy-kit.

Träskyltar – gör så här:

  1. Sätt fast blomstämpeln på den medföljande plexiglasbiten, den är toppen för man ser var man placerar stämpeln. Stämpeln är i klistrig gummi, och kan efter stämpling tvättas och sättas tillbaka på sin plats och återanvändas massvis av gånger! Det medföljer tre olika blommotiv.
  2. Skriv namn eller budskap direkt på träskivan, med den vattenfasta tuschpennan som finns med i paketet.
  3. Knyt fast vackra band som dekoration i det förborrade hålet.

Personlig meny eller sångkort

🌿 I paketet medföljer det 6 st ark papper. Man kan skriva en middagsmeny, gåtor, lekar, snapsvisor eller sommarsånger!

🌿 Jag tänkte att alla gäster får olika kort med något som de får sätta igång med, det kan vara att berätta om menyn, sjunga en sång, berätta en rolig histora, hålla ett kul tal, berätta en gåta eller hålla i en lek.

Sommarens dukning är klar!

Mysigt ljus i skymningen!

Det är ju så mysigt att sitta ute i skymningen och tända ljus. Man kan ju också använda myggljus i lyktorna för att hålla dem borta!

Hoppas ni fått lust att testa makramé! Jag har gjort så mycket roligt genom åren, men bara de allra enklaste knutarna! Klicka in på länken för att se mer makramésaker. Den här sommaren är jag så sugen på att knyta mig en ny sommarväska!

Ha en bra dag! ☀️

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen