Lövskål av lera

Lövskål av lera

Lövskål av lera

Än så bjuder jag på lite annat än bara julpyssel här på bloggen… Ända fram till jul tänkte jag tipsa om hemmagjorda presenter! Idag blir det en Lövskål i lera, enkel att skapa men jag tycker ändå att skålen ger en viss hantverkskänsla! Den är fin att ha framme som dekoration, man kan sätta ett ljus i skålen så lyser det fint mellan bladen. Man kan ha frukt i den eller varför inte stora chips!

Lövskål av lera

Lövskål av lera

Visst är lönnlöv vackra! Här kan du använda precis vilka löv som helst, eller varför inte pepparkaksmått som stjärnor eller hjärtan för att skapa din unika skål!

Lövskål av leraLövskål av lera

Lövskål – Material:

Lera (för att bränna i ugn) det går även bra att använda lufttorkande lera. (Creativ company)

Löv

Verktyg: kavel, skål, plast, kniv, kavel, skärbräda, svamp/vatten

Lövskål av lera

Lövskål – Gör så här:

För att göra en lerskål krävs att man kavlar ut leran och sedan kavlar in löv på leran så att ett fint mönster bildas. Klicka på ”Skapa i lera” för att få en mer detaljerad beskrivning.

Lövskål av lera

1) Plasta in en bunke (så fastnar inte skålen, och det gör det enkelt att ta den ur formen när den torkat. välj gärna en högre slät bunke, för att få en högre skål.

2) Kavla lerlöv, skär ut löven fint. Innan du sätter fast löven i skålen, är det bra att släta till ytan på baksidan av löven. Använd en svamp doppad i vatten, och släta till löven.

3) Lägg första lerlövet centrerat i skålens botten.

Lövskål av lera

4) Kavla fler löv och pressa försiktigt dit ett och ett med händerna. Pressa lite extra där löven går omlott så att de inte glider isär vid torkning.

Lövskål av lera

5) När du är nöjd med mängden ”lerlöv” så är det bara att lämna skålen att torka.

Den här lövskålen ska jag testa att bränna i en keramikugn, så den har fått torka i två veckor. Använder du lufttorkande lera kan skålen vara färdigtorkad efter några dagar. Då kan man måla den!

Lövskål av lera

Jag tycker att skålen blev så fin som den är, men nästa helg ska den in i ugnen. Det ska bli spännande att se hur färgen blir då……och om den är hel när den plockas ur ugnen.

Ha en trevlig helg! ? Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen