Diy: Anslagstavla med konservburkar

Diy: Anslagstavla

Diy: Anslagstavla med konservburkar

Nu har vi påskpysslat i snart en hel månad här på bloggen, och något mer dyker säkert upp…Men idag pysslar jag med något helt annat! Skapamer.se har beställt ett pyssel av mig. Det är så himla kul att få pysselbeställningar där man får skapa helt fritt! Min idé var att göra en anslagstavla med ett metallnät och konservburkar…Här är resultatet, det blev en anslagstavla i svala havsfärger och en glammig anslagstavla i guld, vitt och pastell.

Diy: Anslagstavla

Detta Diy-projekt är ett samarbete med Skapamer.se

Anslagstavla i silver med svala havsfärg

Här har jag fyllt konservburkarna med pennor,  pysselmaterial och växter. Nätet var silverfärgat i grunden, vill ha en annan färg är det bara att spraya det. Nätet är dekorerat med foton, silversmycken och mini-klädnypor i trä som är sprayade i matchande färger (vissa behöll jag i träfärgade)

Diy: Anslagstavla

Anslagstavla i guld

Här är nätet sprayat med guldfärg. Burkarna är sprayade med guldfärg, aprikos och vit sprayfärg. Vissa burkar är dekorerade med poscapenna. Klädnyporna är guldsprayade. Alla detaljer har jag försökt färgmatcha med nätet dvs. klocka, solglasögon, smycken, klämmor och en ljusslinga i guld. Det blev väldigt mysigt när man tänder ljusslingan på kvällen. En anslagstavla kan ju också användas som sminkförvaring.

Anslagstavla – Material:

 • Sprayfärg Montana gold från Skapamer.se (vit, guld, Shrimp pastel 41190, Denim 41195,Malachite Lite 41153, Pool 41159
 • Metallnät (ett billigt nät från bygghandeln, tänkt för betonggjutning)
 • Klädnypor i trä
 • Poscapenna och märkpenna artnr 44903. Skapamer.se
 • Ståltråd
 • Maskeringstejp

Verktyg: grov tång, borrmaskin, enkel tång, sax

Fixa en anslagstavla i guld

 1. Börja med att göra ett par hål i alla konservburkarna med en borrmaskin.
 2. Dela nätet på två delar om du vill göra två mindre anslagstavlor. (Knipsa med en kraftig tång)
 3. Spraya ett par gånger med guldfärg över nätet. Det torkar supersnabbt, de här anslagstavlorna går väldigt fort att göra om man har allt material framme.

Spraya och dekorera burkar

 • Här kan man spraya och dekorera precis hur man vill! Vissa av burkarna har jag sprayat i guld, vissa i aprikos och vissa i vitt. Det räcker att spraya en gång för att det ska bli fint! Visst är det kul att jag även använt Makrillburkar! De är toppen till små saker som gem, sudd, tops etc.
 • Dekorera med vit vattenfast tuschpenna, som ex. blommor eller text. Blommorna har jag gjort som prickade ränder, för att det ska se ut som ”borrade” hål.
 • ”Pennburken är först sprayad med vit färg, sedan har jag tejpat på ränder av maskeringstejp, spayat med guldfärg och vips så har man en tvåfärgad burk. Vill man ha den lite shabby, kan man ta lätt med sandpapper för att ta bort lite av den vita färgen.

Diy: anslagstavlaDiy: anslagstavla

Guld-anslagstavla

 • Tag en bit ståltråd och vira fast burkarna på nätet.
 • Fyll på med prylar, söta bilder och tänd ljusslingan. Nu är det bara att spika upp anslagstavlan på väggen eller låta den stå lutat mot en vägg.

Diy: anslagstavla

Anslagstavla i silver/havsfärger

Här har jag valt att ha kvar silverfärgen på vissa delar av burkarna dvs. Spraya vissa delar av burken, och täck de delar som inte ska sprayas med maskeringstejp. Använd fantasin och klipp former av tejpen, så kan man få fram väldigt fina mönster! Tips! vill man ha skarpare linjer rekommenderar jag att men klipper mönster i dekorplast. Maskeringstejpen kan ge lite luddigare linjer, men jag tycker det blev väldigt fint ändå!

Gör burkar med mönster

 • Vit burk med trianglar: Här har jag klippt små trekantiga bitar av maskeringstejp och satt fast på burken. Burken sprayas med vit färg, sen tar man bort tejpbitarna när färgen torkat.
 • Vit/silver burk: tejpa en bred bit tejp upptill på burken, spraya.
 • Turkosrandig burk, havsfärg: tejpa tre smala ränder med tejp, spraya.
 • Sicksack mönster, turkos färg: Tejpa sicksack med tejpen enligt bilden, spraya.
 • Nu är det bara att hänga upp burkarna på nätet. Använd ståltråd. Klänyporna är sprayade i matchande färger.

Diy: anslagstavlaDiy: anslagstavla

Silver- anslagstavlan är klar!

 • Fyll på med pennor, penslar, fina bilder, smycken och växter.

Hoppas jag inspirerat er till att göra egna anslagstavlor. Det här är verkligen ett billigt återbrukspyssel med burkar och lite sprayfärg!

Lycka till!/Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

10 reaktioner på ”Diy: Anslagstavla med konservburkar”

  1. Hej Hanna,
   Vad kul att du vill testa att göra en anslagstavla. Jag köpte ett metallnät på byggaffären. Det var 120x75cm sen klippte jag det mitt itu med en tång. Så det blev alltså 55 cm x 75 cm per anslagstavla.
   Lycka till!
   Kram Katarina

 1. Det är fantastiskt fint. Vad duktigt du är! Jag vill gärna försöka mig på att göra den guldiga varianten. Jag hittar dock inga metallnät någonstans. Jag har letat på byggvaruhus men det enda jag hittar är stora grova armeringsjärn och jag vill gärna ha något som är lite tunnare och nättare, så som ditt. Vet du var man kan hitta det?

  1. Hej Ann,
   Tack vad glad jag blir att du gillar anslagstavlan! Det finns något som heter Armeringsnät för golv, finns på Byggmax ca 80:-, finns nog på många andra byggaffärer också. Lycka till! ? Katarina

 2. Hej!
  Vad exakt heter guldsprayen du har använt? Alltså, artikelnummer och så. Har kollat runt på sidan och du länkade ju, men jag kanske är dum? ?
  Är det Goldchrome?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen