Prylhylla – Ett roligt pyssel & bra till smågrejer

Prylhylla

Prylhyllor är verkligen något som jag gillat ända sedan jag var litet! Jag tycker de är så fina att ha på väggen och samla söta små saker i! Vi hade en hemma i vårt kök där mamma samlade hela sin trollsamling…Yngsta dottern har samlat både sudd och snöglober i sin prylhylla. Jag brukar använda mina prylhyllor till olika sorts pysselmaterial. Här kommer dagens roliga pyssel att dekorera en prylhylla med vackra papper.

Betalt samarbete med Søstrene Grene

Prylhylla – Ett roligt och fint pyssel!

Prylhylla

Prylhylla – material:

🌸 Prylhylla
🌸 Mönstrat papper
🌸 Decoupagelim

Verktyg: sax, penna, linjal

Dekoration till hyllan:

🌿 Glasburk till förvaring av småsaker
🌿 Trätrådrullar
🌿 Garn
🌿 Pennvässare
🌿 3D/blobpaint

Allt material kommer från Søstrene Grene

Prylhylla – gör så här:

Plocka fram prylhyllan, fint papper, limstift eller decoupagelim, sax, penna och linjal.

1) Mät ut varje liten ruta, höjd och bredd.

2) Rita ut måtten på det mönstrade pappret, klipp.

Prylhylla

3) Limma med antingen limstift eller decoupagelim.

Om du vill använda tunnare papper, tex, origamipapper eller servetter, så rekommenderar jag att man limmar först i träboxen, pressar fast pappbiten med fingrarna och sedan avslutar med ett lager decoupagelim, som penslas på tunt. Mitt bästa tips är ändå att använda lite kraftigare mönstrat papper, det är mycket enklare att få snyggt. Vill man sedan förändra hyllan t.ex måla den eller ändra papper, så är det enkelt att plocka bort pappersbitarna.

Prylhylla

4) Jag använde decoupagelimmet. Ytan kan kännas lite guppig innan allt torkat. Stryk lätt med med fingertopparna för att jämna ut limmet. Vips när allt är torrt, blir ytan helt slät!

Prylhyllan är påfylld med inspiration till pyssel!

Jag gillar verkligen att skapa små hörnor med väldigt lite material…då skapar jag som bäst! Mitt pysselrum är just nu helt överfullt så jag nästan vänder i dörren! Så denna plats blev så fridfull..Bara några få saker som är nya och fina!

Nästa projekt satte jag genast tänderna i! De nya akvarellfärgerna och pappret blev så fint tillsammans! Men det lilla projektet får ni se en annan dag!

Ha en fortsatt fin vecka!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen