Mina Fotomiljöer

Pysselrum

Mina Fotomiljöer

Nu har sportlovet börjat här i Stockholm, och vi får se vad för kul vi ska hitta på! I helgen blev det mycket pyssel i stugan med origamivikning och akvarellmålning. Det känns som det är två riktigt bra pyssel, för de äldre barnen som kräver lite nya utmaningar. Man vill ju hålla kvar pysselintresset även in i det vuxna livet! Snart visar jag resultatet! Men idag tänkte jag fortsätta visa er lite bakom kulisserna här hemma…några bilder från nya sovrummen, mina  fotomiljöer som jag använder till bloggen…och lite allmänt om hur det är att blogga.

Mina Fotomiljöer

Mitt arbete med bloggen

Nu är jag inne på år tre med bloggen, och oj vad tiden går fort! Jag har fått in ett flöde hur jag jobbar med bloggen…Jag gör ca 5 blogginlägg i veckan, ett par maffigare inlägg med beskrivningar, något recept och allmäna inpirationsinlägg från naturen, duktiga pysslare, mässor…Årsflödet är ungefär så här: Vårpysslet började lite smått efter jul, Påskpysslet började vid sportlovet, sommarpysslet startade vid Påsk…sen började Halloweenpysslet i augusti, och Julpysslet på Höstlovet…och så lite bakning däremellan bara för att det är så kul! Det har blivit 785 inlägg på 2 år…så nu finns det en hel del pysselinlägg som kan användas om och om igen! För det som är så bra med pyssel är att hinner man inte klart med sitt pysselprojekt till ex. Påsk…så är det bara att spara till nästa år för det blir ju en Påsk igen!

Mitt bästa fotobord

Det här lilla bordet på bilden ovan…..hämtade min svärmor i soprummet för massor av år sedan. Det är mitt bästa fotobord! Det står i lägenhetens bästa ljus, har perfekt avskavd yta, en helt vit väggyta bakom som är toppen att hänga upp saker på!

Mina Fotomiljöer

Hur kan man jobba med en blogg?

När jag träffar folk på mässor, workshops, intervjuer…så är det många som undrar hur det är att blogga…här ska jag försöka svara på några frågor.

Många undrar hur många timmar jag lägger på bloggen? Ja det här är ju en livsstil, jag gör det här med glädje…så det är egentligen alldeles för många timmar…Men visst är jag mer effektiv nu med mer erfarenhet i ryggsäcken! Jag har min kamera med mig nästa överallt, alltid finns det något att inspireras av, eller något pyssel som skapas här hemma. Jag har stor glädje av mina tjejers pyssel!

Foto och redigering

När det gäller foto tycker jag att bloggen utvecklats en hel del på två år. Mitt intresse för att fota har alltid funnits. Jag gick en Konstskola på 90-talet med en del fototeknik…men då analogt med mörkrumsteknik…Jag gillar verkligen att styla upp till foto, lägga dit blommor, strö blad, leta bästa ljus…men jag är inte lika förtjust i det tekniska med kameran…så där finns mer att lära. Jag fotar mest med min Canon Eos 760 D. I början redigerade jag alla bilder i Photoshop och jobbade med bloggen i WordPress via datorn. Nu har jag effektiviserat en hel del. Jag laddar in bilderna direkt med Wifi och jobbar bara med bloggen i min Ipad Pro, med favoriten Appelpencil.  Jag redigerar bilder i olika appar som ex. Photoshop express. Gör collage i Instastich…och ritar en del på i appen Adobe draw. Det är såå mycket roligare och det går så snabbt!

Blogg som hobby

Många tusentals människor startar bloggar varje dag, oftast om deras favoritintresse…många har det som en kul hobby, och det är jättebra att ha som CV, för att visa vem man är! Visst lär man sig jättemycket av att bara starta en blogg, lite ny teknik, man utvecklar sitt skrivande och sitt fotograferande..Det bästa av allt att man får så fina kontakter med människor inom samma intresse! Man kan verkligen fylla sin gråa vardag med glädje! Pysselmänniskor är så snälla på nätet, här finns bara kärlek inget hat! Instagram är klart mitt favoritforum, man får snabb respons på sina pyssel,  man kan lätt hitta nya kontakter och ny inspiration! Pinterest är också en favorit att leta inspiration till nya pyssel.

Blogg som yrke

När jag startade min blogg…var det egentligen inte så nytt för mig att jobba på nätet. Jag hade mitt företag Handgjord med webshop med mina hantverk, säljträning, och homepartykvällar i bagaget. Nu ville jag bara förändra detta på något sätt…så då föddes idén med Diy Sweden – en pysselblogg helt enkelt, som skulle vara fylld med bra beskrivningar, recept, natur, traditioner och framför allt inspirera till att pyssla! Mitt mål är att kunna få in en rimlig inkomst på detta…och jag är en liten bit på väg! Nu finns en jättefin branschorganisation Influencers och Sweden som kämpar för att göra bloggformen till ett hederligt yrke! För en bloggare eller influencer som det nu heter…..gör ju faktiskt reklam för olika företags produkter. Man lägger ned mycket arbete på foto, skriver långa texter, länkar till företagssidor, och sprider sedan inläggen i alla sociala medier. Om du har en blogg, gå gärna med i deras nätverk, Fb-grupp. Man får massor av tips av andra medlemmar, allmän information om samarbeten, prissättning, vilka företag som är bra att jobba med, info om svartlistade företag, fotokurser, konferenser..allmän bra pep!

Mina Fotomiljöer

Fotomiljö: Gammal äppelskänk

Den gamla skänken…som vi flyttat runt i 25 år…den är perfekt att fota bakverk på med en spegel i bakgrunden. Den dekorerar jag med olika girlanger efter säsong, fotar keramik och olika ljuslyktor. Underbar för stämningsfulla bilder till Påsk och Jul.

Mina Fotomiljöer

Gammalt spelbord – Det här gamla spelbordet har jag ärvt av min farmor….Fint att fota vita saker på, som spets, smycken, pärlor

Mina Fotomiljöer

Sekretär – Den är efter min mormor. Sekretären är toppen att förvara kort, foton och sådant som barnen tillverkat. En ”Minnesbyrå” helt enkelt. Perfekt att dekorera med allt godisbak till jul, eller allt pyssel till Påsk eller Jul.

Mina fotomiljöer

Fotobrädor

Ett supertips till er som fotar! Snickra ihop ett gäng brädor, så har man en jättefint material att fota pyssel eller bakning på. Den understa är en bit kartong som jag häftat fast vadd, tyg och nitar. Egentligen tänkt som anslagstavla, men toppen att använda som fotovägg eftersom man kan hänga upp saker på den. Material med matt yta är bäst, eftersom det inte reflekterar ljus/blixten när man fotar.

Mina Fotomiljöer

Fota utomhus

Så fort vädret tillåter, fotar jag helst utomhus. Här är vår lilla balkong, med ruffigt golv och shabby chica möbler. Det bästa med möblerna är att jag inte täcker över dem på vintern. De är så fina med snö på, då har man även en fin vintrig fotomiljö. På balkongen odlar jag vårens fröer, och försöker dekorera med mycket växter till våren! Ljuset är oslagbart och det blir alltid bäst foton utomhus!

Sen fotar jag många utomhusbilder vid vår stuga, ute i vår park eller i närliggande skog.

Foto i vardagsmiljö

Oftast när jag fotar inomhus väljer jag det rum där ljuset lyser in finast! Här har minsta tjejen fått nytt rum, perfekt att fota barnrumsbilder, då det är lite pastelligt tema! Prylhyllorna är toppen till barnrum, de är väldigt bra till små samlingar!

Mina fotomijöer

Mina fotomiljöer

Gamla fönster

En favorit är gamla fönster…nu bor vi ju inte ett sekelskifteshus…utan i en modern lägenhet..Men jag gillar att få in lite personlig känsla! Här har vi fixat ett extra sovloft i trapphuset, som precis passar en dubbelsäng. Fönstren kommer från en gammal släktgård i Norrland. Genom att ha fönster får vi in en del ljus från nedervåningens fönster. Jag tycker det blev väldigt mysigt! Perfekt att fota vintagesaker i fönstren!

Mina fotomiljöer

Pysselrummet

Pysselrummet, visade jag lite bilder från i helgens inlägg. Betongbänken är riktigt bra att fota små saker på, eftersom den är matt och grå. Ljusa pysselsaker och metallsaker kommer fram fint på bild. Den vita träväggen blir en ren och enkel bakgrund. Det är lätt att förändra väggen, med att hänga upp girlanger, väggbonader, hängande ljuslyktor..toppen med trä för det är lätt att fästa saker på. Jag gillar verkligen den naturliga och ruffiga känslan!

Hoppas ni fått en liten inblick i bloggen, och livet bakom!

Ha en jättefin vecka! ?Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

4 reaktioner på ”Mina Fotomiljöer”

  1. Hej!
   Åh tack så jättemycket! Vad roligt att du gillade inlägget! Det känns alltid speciellt att dela med sig av det som är lite privat! Vilken fin blogg du har! Ska kika närmare ikväll!
   Kram ?? Katarina

  1. Hej Karin!
   Tack så jättemycket, vad glad jag blir att du gillade inlägget! Vore himla kul att se bakom ”era kulisser” också!
   Kram ? Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen