Stickyfront – ett Ikeahack

Stickyfront

Stickyfront – ett Ikeahack

Idag måste jag få presentera en ny samarbetspartner! Stickyfront företaget som nischat sig så fint med vacker dekorfolie i många mönster som man enkelt piffar till sin Ikeamöbel! Jag har tjatat på dem ett tag…för jag vill så gärna göra om min gamla ”Ikeabänk från 2008” som är en otroligt funktionell möbel i mitt pysselrum…men började se rätt sliten ut. Här är dagens Diy-projekt, med före- och efterbilder från mitt pysselrum!

(Detta inlägg är ett samarbete med Stickyfront)

Stickyfront

Stickyfront

Jag tänkte berätta lite kort om Stickyfront. De tillverkar dekorfolie eller möbelfolie som är gjord av polyestertyg och är helt PVC-fritt till skillnad från vanlig dekorfolie. Det gör att den är toppen att använda i t.ex. ett barnrum där man vill ha extra giftfritt! En stor fördel med folien är också att den är avtagbar utan att möbeln tar skada. Man kan när som helst ta av möbelfolien och byta till ett nytt mönster! Dekorfolien finns i många olika mönster och färger, som passar varje individ.

Möbeln får en helt annan karaktär eftersom den dekoreras med dekorfolie av tyg och inte vanlig dekorplast. Känslan när man drar handen över de ”nya lådfronterna” är att det känns mjukt och fint!

Vill du hitta inspiration till dina Ikeamöbler, rekommenderar jag dig att klicka på länken Ikeahack

Stickyfront

Stickyfront  – Vacker dekorfolie med mönstret Little Green Frank 

Stickyfront

Pysselrum före uppfräschning!

Det blir ju en hel del grejer som samlas i det här rummet. Papper, pennor, färger och så allt nytt material som är på gång att pysslas med! Sockerlådan på golvet har irriterat mig rejält…fylld med papper och loppisfynd, och står så att jag inte kan öppna skåpet. I en stor kasse under bordet förvarar jag alla vackra papper inte heller helt enkelt att komma åt…. Jag här måste storrensas…för att kreativiteten ska spira!

Stickyfront

Beståbänk före piff!

Den här gamla ”tv-Ikea-bänken från 2008” har faktiskt hängt med i alla våra flyttar. Upp och ned för trappor har vi burit denna tunga bänk! Från början var den fylld med VHS-spelare, boxar och dvds…som nu är förpassade till soptippen. Betongskivan har vi gjutit själva, skåp och lådor är Ikeas ”Bestå” så himla bra, eftersom Stickyfront har färdiga mått för dekorfolie till just de skåpen! Utrensningen börjar på onsdag morgon!

Stickyfront

Stickyfront – Beskrivning:

I paketet med dekorfolien följde det med en lättförstålig beskrivning, och på Stickyfront hemsida finns en bra monteringsanvisning, med bilder på alla mönster och även en väldigt bra You tube film. Klicka på länken för attt läsa mer!

Stickyfront

Little Green Frank

Visst är det ett snyggt mönster! Jag fick förstås välja…jag gillar ju natur och akvarellmålning, så det kändes som det passade min stil perfekt! Fint till ekparkettgolv, fint mot grå betong och vita väggar…

Till min Beståbyrå behövdes 4 st lådfronter och 2 st skåpfronter. Måtten passade perfekt! (Jag var faktiskt lite orolig, då skåpen är så gamla).

Rengöring av skåp och lådfronter

  1. Först tvättade jag av skåpen med diskmedel och vatten, och torkade torrt.
  2. Kontrollera hur dekorfolien ska sitta, så att mönstret sätts upp åt rätt håll.
  3. Blanda till en sprayflaska med såpavatten, det gjorde arbetet superlättarbetat!
  4. Förbered den första dekorfolien genom att vika ned skyddspappret några cm på den övre kanten.
  5. Spraya lådfronten med såpavatten, dax för montering! (Jag hade frågat svärmor om assistans idag…eftersom jag tänkte att det var bra att vara två…lite nervös för att det skulle gå fel…men så fel jag hade. Det här gick hur snabbt och enkelt som helst! Detta klarar man att fixa helt själv)

Montera dekorfolie

  1. Sätt dekorfolien längs övre kanten på låd/skåpfronten. Se till så att den är helt rak. Den ska vara någon millimeter under överkanten, så man inte skadar kanten när man öppnar lådan.
  2. Nu är det bara att försiktigt dra av skyddspappret och pressa uppifrån och ned med fingrarna längs dekorfolien. Det blir lite luftbubblor, men det är enkelt att pressa ut med fingrarna. Man kan lätt ta loss folien och pressa fast den igen, om man fått någon luftbubbla. Såpvattnet gjorde verkligen susen!

Första lådfronten klar! Det gick hur snabbt som helst!

Stickyfront

Två fronter klara!

Stickyfront

Alla fronter klara inom en timme!

Det kallar jag snabbt Diy-projekt! Och vilket lyft det blev för rummet! Vilken vårkänsla! Dax för vårstädning av material i skåp, lådor och hyllor, det är ju det som är så bra med lättrenovering…man blir liksom tvungen att ta tag i städningen runtomkring!

Stickyfront

Pysselrum efter uppfräschning!

Hyllorna rensas, för här vill jag bara förvara sådant som jag är aktuellt just nu…som vår och påskpyssel!

Stickyfront

I skåpen och lådorna förvarar jag pennor, färg, garner och annat småpyssel.

Stickyfront

Den gamla sockerlådan fick bli förvaring av alla vackra papper.

Stickyfront

Förstärk naturstilen!

Barnens gamla plåtpapperskorgar får ny känsla med fastlimmad juteväv och snören…tyckte det matchade fint till ”naturstilen”. Himla bra till förvaring av presentpappersrullar och tapetprover!

Stickyfront

Vår lilla hundvalp Chelsea…hjälpte till med upp-piffningen!

Stickyfront

Stickyfront

Visst blev det fint!

Stickyfront

Fin matchning! Visst passar mönstret bra emot ekgolvet och den gråa betongbänken!

Stickyfront

Tack Stickyfront för ett trevligt samarbete! Är såå nöjd med mitt ”nya” pysselrum. Det bästa av allt var att det gick så enkelt att fixa, och så att jag äntligen fick en rejäl städning av mitt kreativa rum! På en dag ett helt nytt rum!

Hoppas ni testar det här, för tänk vad bra för miljön om man fixar till sina gamla möbler i stället för att kasta dem på sopberget!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen