Pysselrum – vi bygger om hemma

Pysselrum

Pysselrum – vi bygger om hemma

Idag ska ni få se lite bakom kulisserna här hemma! Sedan jul har vi rensat, kastat, flyttat runt alla sovrum, byggt en vägg…och nu är det nästan färdigt! Det blev ett litet pysselrum, och alla i familjen fick nya sovrum…sen är det en hel del inredning kvar att fixa med som belysning, hyllor, lite uppfräschning med gardiner, mattor och tavlor, men det får långsamt växa fram!  Idag får ni se bilder från bygget av pysselrummet!

Pysselrum

Pysselrum – ett kul Diy-projekt!

Sedan vi flyttade till lägenhet för 6 år sedan, har vi renoverat kök, badrum, byggt igen taket till övervåningen så lilltjejen fått ett eget rum…och sen har vi flyttat runt min pysselsaker från vardagsrum, till sovrum….utökat med skåp, fler takhyllor…jag pysselmaterialet bara ökar… till sist kändes som vi sov mitt i alla pysselsaker! ? Så lösningen fick bli att dela av ett av sovrummen med en vägg av trä…gillar fortfarande ruffigt vitmålad panel! Så mitt pysselhörn…fick bli ett minipysselrum!

Pysselrum

Bygga vägg och återbruk av möbler

Först skulle det reglas…för bygget av vägg.

Den gamla tv-bänken med den hemmagjorda betongskivan, tänkte jag behålla! Bra med återbruk, för att den passar så bra till pysselsakerna, och betong är perfekt yta att fota saker på och ….därför den är väldigt tung att bära ner för trappan.

Pysselrum

Gammalt fönster, skapar ljusinsläpp

Vi hittade ett par gamla fina fönster på Blocket, ett litet som vi placerade långt upp på väggen. Ett större som jag kommer att använda till ett kommande Diy-projekt. Visst var färgen härlig, den ville jag behålla!

Pysselrum

Panelbygge

Vi köpte färdigmålad vit panel från Byggmax. Skönt att slippa måla, speciellt när man ska fixa i lägenheten!

Pysselrum

Ena sidan på väggen är klar, sen isolering och andra panelsidan kvar…det tog längre tid än vi trodde, lite pillrigt när det är snedtak!

Pysselrum

Hela väggen är klar!

Pysselrum

Pysselrum

Pyssel rummet – är nästan färdigt!

Nu ska jag bara tänka till med belysning, hyllor och krokar…återkommer med bilder när det är helt klart!

Pysselrum

Pysselmaterial i lådor

Toppen med pysselmaterial i lådor, bra översikt och skönt att inte ha allt framme hela tiden! Jag har märkt att jag skapar bättre när det mesta är undanplockat…man plockar helt enkelt fram det man ska pyssla med för dagen!

Pysselrum

Anslagstavlorna som jag tillverkade från Panduro, får hänga med ett tag till!

PysslerumPysselrum

Takhyllor som förvaring

Ett superbra tips om man har trångt hemma, är att sätta takhyllor över dörrarna, eller i rummen perfekt för pysselmaterial! Vita lådor om man har vita väggar…då ser man dem nästan inte. Jag har garn, ull, tyger, påskpyssel, julpyssel…Hyllorna är också superbra förvaring av böcker.

Pysselrum

Pysselrum

Pysselskåp – Billy från Ikea – i Vardagsrummet

De här skåpen har jag visat tidigare här på bloggen, mina gamla ”pysselskåp” från Ikea har hängt med i många år. De får stå kvar i vardagsrummet, och där förvarar jag pyssel för alla i familjen! Jag tycker fortfarande att de fyller sin funktion och är rätt fina. Skåpen var i björk, men ommålade med vit lackfärg, glasen är täckta med Ikeas spetstyg och bomullsväv. Det är toppen när man kan dölja …det lite röriga intrycket som pysselmaterial ibland ger. Här kan man spara gamla toarullar, konservburkar och annat återbruksmaterial!

Pysselrum

Prylhyllor – är så söta och bra till förvaring av småsaker!

Pysselrum

Pysselrummet är redo för pyssel! Det är allra roligast är att skapa med sällskap, tycker jag! Skönt att man äntligen hittar bland pysselsakerna igen!

Ha en jätte skön helg och ett härligt sportlov ni som har det!

Kram ? Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen