Armband pärlor

Armband pärlor

När det liksom inte är jul, påsk, halloween eller någon annan högtid, och våren är här brukar jag alltid får lust till pärlpyssel. Idag bjuder jag på blommiga armband av rocaillespärlor. Det finns en ritning hur man gör som jag tror är enkel för er att följa. Varsågoda dagen pyssel: armband pärlor

Armband pärlor

Armband pärlor

Den här pärlsorten kallas Rocaillespärlor och finns i olika storlekar. De allra minsta är pyttesmå, de jag använt till de här armbanden är en större variant.

Pärlor

Armband – material:

🌸 Pärlask (Panduro)
🌸 tunn ståltråd eller tunn nylontråd.
🌸 lås och o-ring
🌸 super smyckeslim (för att fästa knuten)

Verktyg: sax, avbitartång

Obs! Ej betalt samarbete, men jag måste säga att den här pärlasken var jättebra! Varje box går att öppna för sig, så pärlorna håller sig på plats helt färgsorterat. Toppen att de var lite större än normala rocaillespärlor.

Armband


Ritning blomsterarmband

De här blomsterarmbanden kallas Daisyarmband, och jag hoppas att min enkla ritning kan hjälpa er att förstå hur man trär armbanden.

Armband

Armband Pärlor – gör så här:

Trä armband
Armband gjort med nylåntråd

1) Knyt fast ett lås i ena änden av snöret. Tag till rejält med nylontråd för det går åt lite mer när man ska göra blommor.

2) Limma knuten med superlim, för då håller armbandet för slitage.

3) Trä ex tre gröna pärlor eller (fem pärlor som på det ljusrosa armbandet), kika på ritningen. trä sedan 4 st rosa pärlor och en guld allt på en lång rad.
Trä pärlor
4) Sedan vänder man på tråden och trär igenom den första rosa pärlan, så att en halv blomma blir till.

5) Trä sedan på två rosa pärlor (se ritningen) och trä igenom den sista rosa pärlan (den till vänster om den guldiga pärlan.

6) Dra åt och trä nu på 3 gröna pärlor och fortsätt på samma vis blomma efter blomma. Man få lätt till ett bra flöde.
Pärla armband
Man kan göra armband på samma vis genom att använda tunn ståltråd. Den är ju inte lika tålig som nylontråden, vilket gör att man inte får böja den för mycket. Det är lite enklare att trä pärlor på ståltråd. Testa dig fram vad du gillar allra bäst.
Armband
7) Avsluta med att knyta fast en O-ring och fäst knuten med lite superlim.
Armband
Gör flera armband och ha på din arm, eller gör ett och ge bort till en vän!
Sommararmband

Armband med sommarkänsla!

Pärlor är verkligen ett himla bra pysselmaterial som kan användas året om! Till sommaren tycker jag det är extra fint med pärlsmycken i färgranna nyanser.

Armband pärlor

Lycka till med pärlarmbanden! Jag kommer att göra fler pyssel med just pärlor så håll utkik här på bloggen. Här är några andra tips med pärlor, klicka in på ”smycken

Ha en himla bra vårvecka! ☀️

Kram 💖 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen