Bambu lykta

Bambu lyktor

Idag tänkte jag inspirera er med några lyktor som jag gjort av helt vanliga återbrukade glasburkar och bambu. Ett helt nytt material för mig som jag hittat i en hobbybutik i stan. Visst blev de fina! Det är ju kul att man både kan använda dem som lyktor eller blomvaser.

Bambu

Bambu lyktor/vaser

Det är ju toppen när man kombinera helt nytt material med något återbrukat material som blir ett användbart resultat! Det var inte alls svårt att göra dem, lite hett om fingrarna är det med limpistolen, men helt ok!

Bambu material

Bambu – pysselmaterial:

🌸 bambu (Slöjddetaljer)
🌸 glasburkar

Verktyg: limpistol, sekatör/sax

Bambulyktor

Bambupyssel – gör så här:

Glasburk
1) Börja med att klippa till en bambupinne och testa hur du vill att den ska sitta på burken. Den lilla burken har kortare bambupinnar och den större något längre. Klipp sedan flera pinnar till varje burk, så det bara är att limma. Mängden pinnar beror också på hur tätt du sätter dem på burken.

🌸 Den mindre burken (en barnmatsburk) har jag använt 25 pinnar
🌸 Den större (en klassisk syltburk) har jag använt 33 st.
Limma
2) Limma på toppen av burken (se bild) liksom närmast kanten. Limma rejält och tryck till med fingret. Sätt sedan en limklutt nedtill på burken gärna under burken och kläm till. Låt torka så att bambupinnen verkligen fastnar. Jag kan nog rekommendera handskar för det är lite hett om fingertopparna.
Limma
3) Limma vidare runt hela burken. Kika lite då och då så att det blir ganska rakt upptill och nedtill, det är lätt att man vrider burken så allt blir snett.
Bambu
4) Lyktan är färdiglimmad med bambu. För att få den lite snyggare i toppen och göra limmet mindre synligt, så kan man limma fast bambu några ringar runt burkens topp.
Limma bambu
5) Forma bambu med fingrarna så blir det enklare att limma den runt toppen. Man skulle kunna använda klänypor och klämma fast bambun medan limmet torkar. Tag bort alla limtrådar när ditt pyssel är klart!
Bambu lyktor

Bambulyktorna är klara!

Bambu vaser

Bambu vaser fyll med vackra blommor!

Ja hoppas ni blev inspirerade att testa det här roliga materialet! Jag kommer definitivt göra fler saker. Den här bamburullen räcker till många pyssel! Vill du kika på ett par andra vaser och lyktor som jag gjort klicka på länkarna.

Ha en härlig helg!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen