Väggdekoration med Hortensia

Väggdekoration med Hortensior

Ni som hängt med här på bloggen kanske minns min ”vägg-pinne med makramévaser” som jag fixade till vårblommorna. Pinnen hänger kvar på bästa platsen i vardagsrummet! Jag gillar den fortfarande och det är toppen att bara byta ut blommor, blad och andra dekorationer för att få lite ny känsla i vardagsrummet! Eftersom jag fick såå många Hortensiablommor till sommarens Diy-projekt, så fyllde jag förstås vaserna med några blomkvistar. Här får ni ett nytt bildcollage med min väggdekoration med hortensia!

Väggdekoration med hortensia

Detta inlägg är ett samarbete med Gartneriet Möllerhoj i Danmark. Idé, text och foto av Katarina Hörnberg.

Väggdekoration av HortensiaVäggdekoration med Hortensia

Väggdekoration med Hortensia – Material:

Runt varje glas har jag knytit ett klassiskt nät av makramé. För något år sedan gjorde jag en tydlig beskrivning hur du gör själva nätet, klicka på Makramévaser så kommer du till beskrivningen.

Material:

  • Loppisglas
  • Knytgarn 1 mm
  • Träkulor
  • Pinne

Dekoration: blommor ovh blad
Verktyg: sax

Makramévaser – gör så här:

Jag har använt 6 st 1meters snören till varje glas.

1) Knyt ihop alla snörena med en knut och lämna en liten tofs längst ner. Dela de sex snörena i två och två och gör en knut ett par cm ovanför.
2) Dela på de tre knutarna, så att det blir ett nät och gör nya knutar. Om man vill kan man sätta en tejpbit på glasets botten(på utsidan) för att hålla knuten centrerat. Fortsätt att göra nätet runt glaset, det kan vara enklast att ställa glaset uppochner när du gör de första knutarna.
3) När man knytit själva makraménätet, gör jag ett par ordentliga knutar ovanför vasen.

För att piffa till vaserna lite extra, så har jag gjort några olika sorts makraméknutar, se nedan hur jag använt de olika teknikerna. Vaserna är fina även utan extraknutar, sätt gärna dit någon träkula.

Olika makrameknutar: Square knot, Half knot, Half hitch

Square knot – den mest klassiska knytningen

Här gäller det att ta varannan knytning över trådarna och varannan under trådarna. Men lite träning får man in ett sorts flyt i knytningen…och man ser när man knytit fel.

Half knot – vriden knytning

Här gör man på samma sätt som ovan, men man gör bara knytningen åt samma håll..alltså inte varannan gång. Då vrider sig knytningen väldigt fint! Det här är en fantastisk bra knut att lära sig…den blir så himla fin! Man kan t.ex klä in en lampsladd med den här knytningen.

Half hitch

Här knyter man helt enkelt enligt bilden, varannan gång runt de båda mittsnörena.

Väggdekoration med hortensia

Häng upp pinnen – dekorera

Nu är det bara att spika upp ett par spikar på väggen, och knyta fast ett snöre i varje sida på pinnen, och så hänga upp den. Fyll vaserna med vatten, blommor och blad. Nu när mörkret kommer, kan man även lägga till en tunn ljusslinga, det skulle bli jättemysigt!

Väggdekoration med Hortensia
Väggdekoration med hortensiaVäggdekoration med hortensia

Hoppas ni gillar dagens blomstervägg!

Nu bär det av till Formexmässan…för ännu en spännande dag! Igår träffade jag såå många pyssliga tjejer, som blivit mina fina vänner! En av de absolut bästa dagarna på mycket länge! Det är ett sån härlig känsla och trevlig stämning, alltid! Fram för mera pyssel och pyssliga träffar!

Love och kram till er alla!

Är det någon som vill träffas idag! Släng i väg ett mail eller meddelande på Instagram, så träffar jag er gärna!

? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen