Formex Höst 2017

Formex höst 2017

Formex Höst 2017

Den här veckan är det Formexmässa i Stockholm, och jag har haft möjligheten att njuta av 2 härliga dagar där! Känns som man blev omfamnad av underbart varma färger, dofter av tvålar och dofljus, blivit rejält julinspiration, fått uppleva konstnärliga workshops och föreläsningar i hur vi ska må bra av en njutbar miljö! Det bästa har ändå varit att få träffa så många pyssliga människor, inspirera varandra och dela våra erfarenheter och peppa varandra! Nu är jag redo för en pyssligare höst än någonsin! Tack för peppiga och inspirerande dagar! Hoppas ni får lite mysig höstkänsla i dagen bildcollage!

Formex höst 2017

Nordic Space – Höstens färger – trenden inom sociala medier

Efter att ha vandrat runt på mässan i ett par dagar, varit på föreläsning i Feng shui, Hösttrender med Jotun och bara tittat, doftat och känt på alla material kan jag sammanfatta mina intryck med de här orden: varmt, ombonat, färgstarkt, dämpat, matt, mörkt, genuint, rustikt, hantverk, mjukt, gosigt och mysigt = som en stor varm famn. Temat för hösten är Nordic Space – är tanken att man ska skapa ett ombonat och mysigt hem som man ska trivs i, eftersom omvärlden är så stökig. Jotuns föreläsning var väldigt bra på många sätt, vi fick se trender i byggnation, trender i mat, träning och livsstil, mycket natur och en tillbakablick i hantverk som lera och trä. En stark strävan efter att vara mer i naturen och ta det lugnt, dvs en kontrast till turbulensen i världen och även den stress som social medier ibland skapar. Allt behöver inte vara lika perfekt som en bild på Instagram…

Ett par föreläsningar handlade om just social medier och var verkligen bra! Trenden inom sociala medier är att film går frammåt, och även att folk börjar bli för överrösta av allt på FB, Instagram etc. Så istället söker vi upp, följer och verkligen läser bloggar och annat som verkligen intresserar oss, banners är på väg bort. En genuin blogg med äkta innehåll, är det som krävs för att lyckas!  Maria Soxbo från Husligheter – gjorde en jättebra föreläsning,  och jag tror att företagen får en större förståelse varför de ska jobba med oss influencers/bloggare.

Workshop hos Colart/Reeves med Hanna Wendelbo

Vi startade mässan med en superrolig workshop hos Colart Reeves med Hanna Wendelbo som guidade och inspirerade oss genom allt materila. Vi fick testa akvarell, akrylmålning, scraperfoil (kaninbilden) och även rita med tusch på en gigantisk numrerad väggmålning. Såå inspirerande och där fick jag träffa så många nya och gamla pysselkompisar! Vi blev ett helt gäng som följdes runt på mässan och pratade erfarenheter, skrattade och åt gott! Tack för det! Klart mässans bästa! Har ni missat Hanna Wendelbo, ni måste bara se hennes illustrationer kika på bloggen och Instagram och inspireras av hennes blomster!

Formex höst 2017

Studio Lisa Bengtsson

Vi hälsade på hos Lisa Bengtsson en fantastisk formgivare, se vilka kreativa mönster! Vi pysslare hoppas på ett besök i hennes ateljé under hösten! Tanken är att vi ska pyssla ihop några roliga saker med hennes material!

Formex höst 2017Formex höst 2017

Trä och äkta hantverk

Överallt kunde man skåda vackra hantverk av trä, näver och läder. Väldigt äkta! Bilden på skedarna är från Skansen monter, som visade upp många fina gamla hantverksmetoder och även gjorde reklam för sin kurser.

Skansen

Här fick vi prova konsten att göra gammaldags fläthjärtan. Snygg monter, trevliga damer och väldigt roligt för oss pysslare. Här ser du några av mina pysselvänner, Anna Maria från Dnilva, Anna Sjölund med Pysselliv, Malin från Created by Malin, och Mia med Miakinoko/Kinoko

Formex höst 2017Formex höst 2017Formex höst 2017Formex höst 2017

 Makramé och pinnar

Trenden med makramé verkar fortsätta men i några nya former och färger. Mer rustika rep, kuddar, lampor, hyllor och framförallt i dovare höstfärger. Naturliga pinnar coh sågade träskivor såg man överallt, i form av hyllor, upphängningar, bord och hyllor.

Formex höst 2017Formex höst 2017

Julprodukter hos CC Hobby

Som ni säkert vet så gör jag många pyssel med produkter från Creativ Company, så ett besök hos Nina Lyster var ett absolut måste. Där fick jag känna och klämma på alla nya pysselprodukter. Kolla in granarna och alla fina trärena saker! En klar hit blir nog en speldosa i glas med ett litet minitomteland!

Formex höst 2017

Leila General Store

Ett besök i Leilas monter, kändes så hemtrevligt och mysigt. En nyhet var det fina mönsterkavlarna. Både Leila och hennes man stod i montern. Har fler foton härifrån, men det kommer i nästa mer ”julinspirerande inlägget”.

Formex höst 2017

Kotten

Fina ”tändkottar” i fina förpackningar. Snyggt, ekologiskt och en bra present, och ett kul Diy-projekt för oss pysslare vad man kan göra med all kottar!

Formex höst 2017

Littlephant – så söta djur, porslin och tyger!

Formex höst 2017

Smolik

Roliga plåtformar, kolla in mini-mini-formarna på väggen. Cool monter och härliga människor! Hoppas på en webhops snart! Skulle vara toppen att göra minikakor till julens pepparkakshus!

Formex höst 2017Formex höst 2017

Kreativt måleri – här kan man göra fantasifulla konstverk med färg, pasta, spray och glitter, så kul!

Formex höst 2017

Posca – Fick lära oss att Poscapennor fungerar på allt! glas, porslin, papper, trä och tyg!

Formex höst 2017

Snygga rustika lampor i metall, tyg, korg, glas och trä…

Formex höst 2017Formex höst 2017Formex höst 2017

Palett & Co

Snygg monter med vackra höstfärger. Hade turen att få med mig ett par lackfärger, som jag tänkte använda till några möbler som är planerade att göras om i höst!

Formex höst 2017Formex höst 2017

Godsaker

En halv mässhall med bara godis i delikatessform! Fin choklad, äkta lakrits, goda marmelader, hemkokta karameller och massor av vackra förpackningar. Överallt kunde man få smaka på delikatesserna! Om det är en affär jag vill starta förutom en gårdbutik med loppis så är det en gammaldags nostalgisk godisaffär, typ Pippisgodisaffär…så det ska jag skriva upp på min drömlista. ?

Formex höst 2017

Natur och metall

Rostiga metaller, kottar, murgröna, mossa och pinnar fanns i nästan varje monter! Så i höst måste vi ut i skogen och samla material!

Jag hoppas ni fått massor av höstinspiration! Jag har sparat lite julbilder…som vi tar lite senare, känns liksom att vi måste njuta av hösten först! Men nu är det helg och fortfarande augusti, då ska vi ut i stugan, kolla till pumporna, kanske ta en båttur, plocka skogsmaterial och bara ta det lugnt och njuta av naturen…som känns som mässans ledord!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen