Girlang till Alla hjärtans dag

Girlang

Girlang till Alla hjärtans dag

Snart är det Alla hjärtans dag! Ni som hängt med här har ju säkert sett att jag har ett gediget arkiv med pyssel och bakverk om man vill fira den dagen med något kärleksfullt! I år har jag inte hunnit med så mycket grejer, men tänkte baka något gott till familjen. Men ett pyssel jag fixat till kärlekstemat är en girlang gjord av lera. En girlang som är superhållbar, och kan göras med födelsedagstema, doptema, namn etc. En fin inredningsdetalj helt enkelt!

Girlang

Girlang till Alla hjärtans dag – Ett kul pyssel med lera, skapa namngirlanger, dopgirlanger, födelsedagsgirlanger.

Girlang

Girlang – material:

? Lufttorkande lera

? Hobbyfärg

? Jutesnöre

Verktyg: kavel, kniv, pensel, limpistol, skärbräda, bakplåtspapper.

Tack till Creativ Company för sponsrat material till detta pyssel!

Girlang

Girlang – gör så här:

1) Plocka fram lera, kniv, kavel och en skärbräda.  Bestäm vilka bokstäver och siffror du vill ha. Man kan enkelt skriva ut text med önskat typsnitt på dator/skrivare och använda som mall.

Girlang

2) Kavla ut leran, ca en 5 mm tjock brukar vara bra för bokstäver. Skär ut bokstäverna med en vass kniv. Låt torka plant på bakplåtspapper.

Girlang

3) Hjärtat, skar jag ut en rektangel ca 2 cm bred (missade att fota detta, för det blev ett spontant hjärta. Man kan också använda en pepparkaksform som mall. I alla fall, skär ett snitt i rektangeln, så att det blir ett par ”byxben” Dela och frid ihop hjärtat (enligt bilden ovan).

4) Låt bokstäver och hjärta torka någon dag eller ett dygn. Man kan vända på dem någon gång så torkar de snabbare.

Girlang

5) Måla med hobbyfärg.

Girlang

6) Plocka fram snöre eller band, och limma fast bokstäver och hjärta på bandet. Tag rejält med lim från limspistolen, så att snöret bäddas in i limmet.

Girlang

Häng upp då väggen!

Girlang

Det fick förgylla yngsta dotterns rum!

Ha en bra dag alla fina följare! Nu är jag på väg på pressvisning med Arfternoon tea på Antikmässan. Ska bli så kul! Kommer så klart att visa lite bilder från den här trevliga eftermiddagen.

Kram Katarina ?

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen