Ljuslykta av en glasburk

Ljuslykta av en glasburk

Det känns som hösten riktigt är på ingång, löven börjas så smått falla ner och bli lite gulare. Jag tänder allt fler ljus hemma och vi ser mer film och äter godsaker på kvällarna…Det är faktiskt en ganska mysig och lugn tid på hösten tycker jag. Jag pysslade ihop några ljuslyktor med höstigt tema med min Cricut maker. Varsågoda dagens höstpyssel: Ljuslykta av en glasburk.

Ljuslykta av en glasburk

Ljuslykta av en glasburk

Ett kul pyssel med guldfärgad vinyl och en Cricut maker maskin. Jag tycker det blev så proffsigt med min guldvinyl. Har du ingen Cricutmaskin, så kan man ju köpa vinyl på rulle med klistrig baksida och skära ut mönster med skalpell/skärmatta. Glasburkar kan man göra så mycket med, så spara gärna till alla höstens pyssel!

Ljuslykta av en glasburk

Ljuslykta av en glasburk – material:

🍂 Glasburkar
🍂 Cricut maker maskin
🍂 Guldvinyl
🍂 Transfertejp
🍂 Cricutverktyg, sax, rensverktyg, skrapa

Tack Cricut Sverige för sponsring av material till detta pyssel!

Glasburk

Ljuslykta av en glasburk – gör så här:

Eftersom jag tidigare visat hur jag gjort muggar och en bricka med hjälp av Cricut maskinen, så får ni en lite enklare beskrivning denna gång. Vill ni ha en mer ingående beskrivning och vill se muggarna klicka på länken ”Fågelkoppar

Design space
1) Starta Design space och välj Canvas, välj bland alla symbolen i nedersta vänstra hörnet. Sök på Träd och löv, natur etc fast på engelska så hittar ni dessa motiv.
Vinyl
2) Sätt fast din guldiga vinyl, med den fina sidan uppåt på en Stronggrip matta.
Vinyl
3) Välj vilken sorts vinyl du ska använda.
Cricut
4) Skär ut dina valda motiv med din Cricut maker. Klipp gärna bort överflödig vinyl och spara alla småbitar. Det kan användas till minidekorationer ex. Med en stans som man kanske har i sin pyssellåda, kan man stansa ut småmotiv.
Guldvinyl
5) Drag loss den överflödiga vinylen runt träd och löv. Använd rensverktyget vid små detaljer.
Guldvinyl
6) Nu är löven och trädet klart för att sättas transfertejp på.
Transfertejp skrapa
7) Klipp ut en bit transfertejp, tag loss pappret på baksidan av tejpen och sätt fast den på löven. Använd skrapan för att få bort luftbubblor.
Glasburk
8) Rengör din glasburk med handsprit eller diskmedel, så att det fäster bra. Sätt fast ditt tryck på mitten av glasburken. Tag hjälp av linjerna för att det ska hamna rakt och fint. Använd skrapan för att ta bort luftbubblor.
Glasburk
9) Drag försiktigt loss skyddsplasten. Glasburkarna har blivit ljuslyktor!

Det är ju alltid kul att göra något med glasburkar! Det här är verkligen ett himla bra återbrukspyssel. Vinylen kan man ju sen ta loss, skriva ut något nytt roligt till Halloween, födelsedag eller Jul!

LycKa till!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen