Rawfoodbollar
Nu var det ett tag sen jag kikade in här på bloggen! Sportlov och lite jobbdagar, men nu är jag på G med pysslet och bakningen igen! Idag bjuder jag på nyttiga och väldans goda Rawfoodbollar! Superenkla att fixa, när man är sugen på något sött…Jag kan säga att alla 20 bollarna tog slut på ett dygn här hemma!
Rawfood – Vad är det?
Meningen med rawfood är ju att man ska äta råvarorna så rena och naturliga som möjligt. För att kallas rawfood ska man inte hetta upp ingredienserna över 42 grader…men här är jag ingen expert…För att få lite extra finess och lyxikänsla har jag rullat bollarna i smält choklad. Choklad smälter på ca 40 grader, beroende på sort…så smält chokladen försiktigt i micro eller över vattenbad. Chokladdoppet tillsammans med de krispiga rostade kokosflingorna gjorde bollarna helt otroligt goda!
Rawfoodbollar
Orginalrecept kommer Elisabeth Johansson Mitt Kök. Jag har bara gjort en ändring till rostade kokosflingor istället för frön.
- 3 dl cashewnötter
- 8 dadlar
- 1 msk kokosolja
- 1 msk honung
- 1 1 ⁄2 dl hampafrö eller sesamfrö 75 g mörk choklad ( Här rullade jag dem i rostade kokosflingor)
Gör så här:
- Mixa nötterna och dadlarna, blanda med kokosoljan och honungen.
- Strö ut hampa- eller sesamfröna på en tallrik.
- Hacka och smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Medan chokladen svalnar rullar du bollar av massan och lägger på ett fat.
- Lägg lite av den smälta chokladen i handflatan. Rulla bollarna en och en i chokladen, därefter i kokosflingorna. Eller doppa bollarna i chokladen och rulla sedan i flingorna, jag tyckte det blev både varmt och kladdigt att rulla dem i händerna…därav de ”Kladdiga fotot” ?
Nu laddar vi för Mellofinal på lördag….en skylt är fixad, glitterklänningarna, en glitterblinkhatt hänger framme och boa inköpt…Ska visa skylten imorgon!
Ha en bra kväll!
Kram Katarina