I veckan har vi firat Alla hjärtans dag med god middag, gofika, blommor och så klart blev det några hjärtpyssel här på bloggen och med de små barnen på jobbet. Idag bjuder jag på smaskiga hallonrutor en variant på kärleksmums recept.
Kärleksmums recept – hallonmums
En supersaftig och smaskig kombo med seg kaka, syrliga hallon, fräsch glasyr och kokos! Testa såå gott! Det blir jättemånga, och rätt mäktiga så skär i små bitar och förvara i kyl eller frys! Toppa gärna med färska hallon som dekoration!
Receptet har jag hittat på Tessan bakar/Tasteline, men viktigt att kolla så de blir klara i ugnen, tag en sticka och känn att den är torr. Med 25 min som i receptet så var det för kort tid, tag gärna längre. Men det beror så klart på vilken ugn man har och så.
Kärleksmums hallon
Smaskiga kärleksmums med hallon, hallonglasyr och kokos
Ingredients
- 150 g smör
- 4 dl strösocker
- 3 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 125 g hallon frysta eller färska
- Glasyr:
- 75 g smör
- 50 g vit choklad
- 1 dl hallon
- 1 msk vaniljsocker
- 3,5 dl florsocker
- Dekoration:
- Ca 2 dl Kokos
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Rör försiktigt ned mjölblandningen i äggvispet samt tillsätt det smälta smöret. Rör till en slät smet.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Strö ut hallon och pressa dem in i smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25-35 min, känn med en sticka att den är torr. Låt kakan svalna helt.
- Gör glasyren. Smält smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ned den hackade chokladen, rör så den blir slät, tillsätt florsocker och vaniljsocker. Blir den klumpig kör med elvisp.
- Häll glasyren över kakan och strössla med mycket kokos.
- Låt stelna i kyl och skär i fina rutor, gärna mindre bitar då den är rätt mastig. Det funkar bra att frysa
Kärleksmums hallon – Baktips!
💖 Tänk på att vispa ägg och socker fluffigt!
💖 Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker separat.
💖 Smält smöret och låt det svalna.
💖 Rör försiktigt ihop smeten, så den behålls fluffig.
💖 När man gör glasyren kan den bli klumpig av florsockret, tag gärna och sila i florsockret. Blir det ändå klumpar använd elvispen för att göra den slät. Man kan även sila bort hallonkärnorna, men gör det innan ni tillsätter florsockret.
💖 Låt kakan svalna helt innan du häller på glasyren.
Lycka till med Hallonmumsen!