Bakad potatis med Skagenröra

Bakad potatis med skagenröra

Idag kommer det tredje sommartipset här på bloggen med sommarmat! Skagenröra tillhör min allra bästa favorit! Det funkar ju året om, som förrätt, lunchrätt eller middagsrätt! Lägg den i en bakad potatis och servera med en fräsch sallad till, eller lägg skagenröran på rostat bröd. Det är ju ett fantastiskt drinktilltugg som serveras på krispigt tunnbröd. Varsågoda här är receptet på Bakad potatis med Skagenröra.

Bakad potatis med skagenröra
Bakad potatis med en god röra, en toppenrätt!
Bakad potatis med skagenröra

Bakad potatis med Skagenröra

Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 1 hour
Additional Time: 10 minutes
Total Time: 1 hour 40 minutes

Bakad potatis med Skagenröra, en riktig favorit!

Ingredients

  • Bakad potatis (1 per person)
  • Sallad: rucola, avokado, tomat, paprika, gurka, Creme de Balsamico, peppar och salt
  • Skagenröra:
  • 1 kg räkor, skalade
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök (kan uteslutas för mer barnvänligt)
  • 2 dl creme fraish
  • 1 dl majonäs
  • 2 hackade ägg
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • Pressade citron
  • 1 dl Hackad dill eller halv dl fryst dill
  • Salt och peppar

Instructions

  1. Bakpotatis:Sätt på ugnen på 225 grader, picka potatisen, tillaga i ugnen i ca 1 timme.
  2. Skagenröra: Tina, skala och skär räkorna på mitten om de är stora.
  3. Finhacka, lök, hacka gurkan (tag bort det innersta på gurkan), koka ägg och hacka.
  4. Blanda Creme fraish, majonäs, räkor, gruka, ägg, rom, dill, citronsaft, salt och peppar. Smaka!
  5. Servera den bakade potatisen med Skagenröran och en sallad.

Ja hoppas ni gillar dagens Sommarmat-tips! Jag tycker att ägg och gurka tillför lite extra till denna klassiska Skagenröra. Bonus blir att den blir extra matig och att det blir större mängd Skagen, kan ju vara bra om man ska bjuda flera. Man kan ju också lägga till hacka d gräslök och även hackar kallrökt lax.

Lycka till och ha en fortsatt härlig sommar!

Kram ☀️ Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skip to Recipe Scroll to Top