Göteborgstips

Göteborgstips

Sommaren fortsätter himla bra och vi har varit på några dagarna inspirationsresa till Göteborg! Det var 10 år sedan jag var där… då med barnvagn och ungar med spring i benen. Nu var det dax att få se Göteborg med andra ögon och njuta av vackra byggnader, fina blommor, långa hotellfrukostar, shopping och goda middagar på några fina restauranger, men så klart blev det ett besök på Liseberg! Här är några Göteborgstips.

Göteborgstips
Lisebergshjulet – fin utsikt och en härlig åktur! Icke för den höjdrädda.

Clarion hotel Post

Clarion hotel Post är det gamla posthuset i Göteborg och ligger precis bredvid Centralstationen och ”Trädgården”. Ett jättestort hotel i väldigt modern ”glammig” stil. Vid ingången finns en stor pampig bar som serverar drinkar, tilltugg och även jättegoda pizzor. Hotellet har två väldigt fina restauranger finns i hotellet, den japaninfluerade restaurangen Vrå och Norda , en Marcus Samuelsson inspirerad restaurang. Det finns Spa och en Rooftop pool på taket. Det är första gången som jag är på ett såå gigantiskt hotell. Vackert, fina rum och god mat, men lite opersonligt. Corona-anpassningen gör att det är lite extra väntan vid incheckning, vid hissarna och så frukost i en gigantisk konferancesal för att sprida ut folket. Spaet såg fint ut, men hanns inte med denna gång. Vi bokade Rooftop poolen, för ett par timmar, väldigt vacker utsikt från våning 13! Solstolar, bar och 30 grader varmt i poolen. Vi var där på morgonen, med barnfamiljerna, men efter kl 15 är det nog mer poolpartystämning.

Göteborgstips – restaurang Vrå

Liseberg – en rolig dag!

Det var ju så länge sen vi var där! Nu med äldre tjejer, åkband på armen med tillgång till alla attraktioner och soligt och lagom varmt väder! Vi var där från 11-20, jag åkte inte lika många läskiga grejer som tjejerna och mannen, men vågade ett åk med Valkyria och den var riktigt bra! Med digitala köer samt fysiska köer, tycker jag köerna var helt ok! Det allra finaste med Liseberg är ju ändå den vackra miljön. Fina hus, bra utbud av restauranger, söta godis/glassbutiker, alla vackra blomarrangemang. En underbar dag! Jag kan säga att Liseberg var det allra bästa med Göteborgsresan!

Göteborgstips blommor
Vackra blommor på stan – vi skippade ”Trädgården” denna gång, men kan varmt rekommendera ett besök där! Denna resa fick bli fokus på att hitta inspirerande butiker för att ladda kameran och sinnet med ny kreativitet!

Göteborgstips – kreativa butiker

Cafe Göteborg
Många caféer och bra restauranger – man fick en riktig ”utlandskänsla” på många platser i stan. Trånga gångar, söta caféer och överallt fanns sittplatser utomhus!

Göteborg
Graffitikonst – så klart fanns det sånt också, samt shoppinggallerior som hemma!

Arket
Arket – en butik mitt i stan, den har vi ju i Sthlm också men väl värt ett besök. Allt är snyggt, men ganska dyrt, men verkligen genomtänkt och man kan hämta mycket inspiration till sitt skapande!

Liseberg

Liseberg – sommarens bästa dag!

Jag blev glatt överraskad av denna fina stad! Bra service, trevlig miljö, god mat och några guldkorn till butiker. Jag hade velat se Haga, Majorna, Botaniska och Trädgården…men det får bli en annan gång!

Nu blir det lite mer fart igen här på bloggen, med nya pyssel och ny inspiration!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen