Tunnbrödskorg med Skagenröra

Tunnbrödskorg

Nu äntligen kan man börja ha middagar med vänner helt Coronalegalt! Jag tror vi alla har väntat på det, och nu måste man ju ta igen detta med råge! I helgen hade vi en familjemiddag med pojkvänner, och då blir vi ju några stycken på middag. Då serverade jag en klassiker till förrätt: Tunnbrödskorg med Skagenröra! Så gott! En riktig 70-talsklassiker! Hur gör man då dessa korgar på allra enklaste sättet?

Tunnbrödskorg

Tunnbrödskorg med Skagenröra

I somras delade jag mitt recept på Skagenröra, nu har jag gjort lite förbättringar så ni ska få receptet!

🌿 Här är mitt gamla recept på Skagenröra som är jättegott, men kan bli lite lös när den stått.

Tunnbrödskorgar

Skagenröra recept

Receptet räcker till ca 8 korgar med skagenröra

  • 1 kg räkor, skalade (
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1/2 dl hackad färsk dill
  • 2 dl creme fraish
  • 1 dl majonäs
  • 2 hackade ägg
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • Salt och peppar, chiliflakes

    Servera till: finhackad rödlök, löjrom eller stenbitsrom, räkor, dillkvist, hackad avokade och romansallad, citronskiva

    Gör så här:

    1) Tina och skala och skär räkorna på mitten om de är stora. De måste vara väl tinade, avrunna och avtorkade, viktigt!
    2) koka ägg och hacka i små små bitar.
    3) Blanda Creme fraish, majonäs, räkor, ägg, rom, dill, gräslök, salt, peppar, chiliflakes Smaka!

    ⭐️ Kruxet är att få skagenröran ganska fast och orinnig. Tror jag fått till det genom att tillsätta ägg, strunta i citronen samt använd väl avtorkade räkor.
Tunnbröd

Tunnbrödskorg – gör så här:

💜 Jag använde hårda tunnbröd till mina korgar. I paketet fanns det förperforerade bitar med 2 st på varje tunnbröd. Naturligtvis kan man bryta själv om man har stora bröd, och runda bröd borde bli jättefina!

  1. Koka upp vatten i en vanlig kastrull.
  2. Lägg det vanliga ugnsgallret på kastrullen.
  3. Lägg sedan en bit bröd på gallret, vänta någon minut så mjuknar brödet.
Tunnbrödskorg
4. Vänd på brödet efter någon minut,
Tunnbrödskorg
5) Sätt brödet över en mindre mugg, tryck till med hela handen runt tunnbröd och mugg, och håll fast liten stund. Man märker att den är klar när tunnbrödet fästs ihop.
Tunnbrödskorg
6) Låt torka helt på muggen. Man kan ställa in dem mitt i ugnen på låg temperatur 100 grader i ca 10 min för att få dem riktigt spröda.
Tunnbrödskorg

Serveringstips!

💜 Fixa till korgarna precis innan gästerna ska sätta sig till bords, så de inte blir mjuka och blaskiga.
1) Lägg först i ett eller två salladsblad i tunnbrödskorgen.
2) Fyll med skagenröra.
3) Lägg lite hackad avokado på ena sidan. Lägg några räkor på andra sidan i korgen
4) Lägg på en klick rom, stick ned en dillkvist, citronskivan hängde jag på ena sidan på tunnbrödskorgen.
Servera den finhackade rödlöken bredvid (det är ju många som inte gillar lök)

Lycka till och smaklig måltid!

Kram 💖 Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top