Idag kommer det tredje sommartipset här på bloggen med sommarmat! Skagenröra tillhör min allra bästa favorit! Det funkar ju året om, som förrätt, lunchrätt eller middagsrätt! Lägg den i en bakad potatis och servera med en fräsch sallad till, eller lägg skagenröran på rostat bröd. Det är ju ett fantastiskt drinktilltugg som serveras på krispigt tunnbröd. Varsågoda här är receptet på Bakad potatis med Skagenröra.
Bakad potatis med skagenröra
Bakad potatis med Skagenröra
Bakad potatis med Skagenröra, en riktig favorit!
Ingredients
- Bakad potatis (1 per person)
- Sallad: rucola, avokado, tomat, paprika, gurka, Creme de Balsamico, peppar och salt
- Skagenröra:
- 1 kg räkor, skalade
- 1/2 gurka
- 1 rödlök (kan uteslutas för mer barnvänligt)
- 2 dl creme fraish
- 1 dl majonäs
- 2 hackade ägg
- 2 msk röd stenbitsrom
- Pressade citron
- 1 dl Hackad dill eller halv dl fryst dill
- Salt och peppar
Instructions
- Bakpotatis:Sätt på ugnen på 225 grader, picka potatisen, tillaga i ugnen i ca 1 timme.
- Skagenröra: Tina, skala och skär räkorna på mitten om de är stora.
- Finhacka, lök, hacka gurkan (tag bort det innersta på gurkan), koka ägg och hacka.
- Blanda Creme fraish, majonäs, räkor, gruka, ägg, rom, dill, citronsaft, salt och peppar. Smaka!
- Servera den bakade potatisen med Skagenröran och en sallad.
Ja hoppas ni gillar dagens Sommarmat-tips! Jag tycker att ägg och gurka tillför lite extra till denna klassiska Skagenröra. Bonus blir att den blir extra matig och att det blir större mängd Skagen, kan ju vara bra om man ska bjuda flera. Man kan ju också lägga till hackad gräslök och även hackar kallrökt lax. Vill ni ha ett annat sommarmattips, klicka på länken. Vill ni ha ännu fler tips kan nu alltid kika in här! Sommarmat
Lycka till och ha en fortsatt härlig sommar!
Kram ☀️ Katarina