Blåbärspaj

Blåbärsmuffins

Nu är jag tillbaka efter en lång och härlig sommar! Den här sommaren har jag bara latat mig, läst böcker, badat, åkt båt, pysslat i trädgården och lagt tid på familjen! Känns lite trögt att starta upp på pysselhjärnan igen, men det brukar ordna till sig! I veckan har jag jobbat med de små på förskolan, och det var så kul! Fritt måleri med vattenfärg, det är så kul att höra deras tankar om vad de målar! De var överlyckliga att de fick hugga tag i pensel och vattenfärg, sitta och måla en stund i skuggan! Vår balkong har fått lite kärlek med några nya blommor i balkonglådorna. Idag bjuder jag på en riktig höjdare! Smaskiga och crunchiga Blåbärspaj muffins, krämen är i mitten på pajen så här behövs ingen vaniljsås, visst är det bra! De blev verkligen goda, garanterar familjen! Man kan baka ut dem i en form och skära rutor eller göra som jag att baka dem i muffinsformar. Här är receptet till blåbärspaj i muffinsform.

Blåbärspaj

Blåbärspaj i muffinsform – med saftig fyllning och crunchig topping!

Det är som en kombination av Hallongrottskakor och smulpaj med vaniljkräm och blåbär i mitten! Jag tror ni förstår hur de smakar. Det går snabbt att baka och kan ätas ljumna eller kalla dagen därpå.

Blåbärspaj

Blåbärspaj muffins – recept:

Blåbärspaj

Blåbärspaj

Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes

Smaskiga pajer med krispig botten, blåbärs och vaniljkrämsfyllning och crunchig topping.

Ingredients

  • Kakdeg:
  • 300 gram smör, rumstempererat
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • Fyllning:
  • 2,5 dl créme fraiche
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 250 gram blåbär (frysta eller färska)

Instructions

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form med bakplåtspapper, ca 30 x 20 cm. Eller använd 12 stora muffinsformar och ställ i en muffinsformar.

    2. Mixa samman alla ingredienser till kakan i en matberedare.

    3. Tryck ut hälften av degen i botten på formen/muffinsformar.Spara resterande deg till topping.

    4.Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen förutom blåbären. Häll över kakan/muffinsarna.

    5. Strö ut blåbären och toppa med smulor av kvarvarande kakdeg.

    6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter för muffins eller t30 min för hel kaka. När kakan fått en gyllenbrun färg. Låt svalna, gärna i kylskåpet över natten innan du skär upp kakan I rutor. Gör du muffins låt svalna något är väldigt goda att äta direkt!

    7. Man kan servera en kula vaniljglass till. Toppa med florsocker och gärna några frysta eller färska blåbär.

Dax att baka blåbärspajer!

Baka pajer
Min lilla bakhörna! Jag hittade söta muffinsformar på Willys
  1. Blanda degen, dela degen på hälften och spara hälften till topping. Rulla bollar och pressa ut varje kula i en muffinsform.

2. Blanda ihop alla ingredienserna till vaniljfyllningen med en vanlig slickepott. Blir det klumpigt kan man ta hjälp av elvispen. Smeten blir ganska lös med det ordnar till sig när man gräddar pajerna. Häll en rejäl skopa med smet på degen i varje muffinsform.

Blåbär
3. Strö på blåbär (jag använde frysta), en rejäl mat sked direkt på smeten.

Blåbärspajer
4. Tag nu andra halvan av pajdegen och strössla bitar över muffinsarna.

Muffins
5. Grädda dina blåbärspajer i nedre delen av ugnen i ca 20 min på 200 grader.
Pajer
Ät ljumna eller kalla!

Film – Hur du gör blåbärspaj

Blåbärspaj

Pajer är klara! Bara att njuta! Pudra gärna lite florsocker över dem när de svalnat, dekorera med mer blåbär om man gillar det. Är de fortfarande ljumna kan man servera en kula vaniljglass till!

Den här veckan är det Formexvecka här i Stockholm, första gången på ett par år. Imorgon är jag där, så häng med på Instastory om du vill kika in på några nyheter! Jag hoppas så klart på mycket kreativt skapat på den här mässan!

Hoppas ni testar det här receptet, jag kommer definitivt att baka dem fler gånger!

Vill ni har fler tips på bakning med blåbär, klicka på länkarna:
🌿 Krispig blåbärspaj
🌿 Blåbärsremmar
🌿 Min bästa smulpaj

Kram 💖 Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skip to Recipe
Rulla till toppen