Till helgen ville jag baka något gott till fikat! Kärleksmums var såå länge sen jag bakade, ett bakverk som de flesta gillar! Jag tänkte att man kan väl baka det som en sockerkaka med rejält med chokladsmet på toppen! Hittade en hjärtform i skåpet, så det fick bli en Hjärttårta, den skulle väl passa fint till Alla hjärtans dag! Här är receptet!

Kärleksmums

Kärleksmums – en klassiker!

Kärleksmums

Kärleksmums – recept:

Chokladkaka
Chokladsockerkaka: Vispa ägg och socker, smält smöret blanda med mjölken och blanda med alla torra ingredienser. Smörj formen med smör och ströbröd , häll i smeten i hjärtformen och sen skjuts in mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Känn med provsticka att den är klar. Låt svalna.
Chokladglasyr
Chokladglasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt resten av alla ingredienser, och vispa ihop till en jämn och fin smet.
Bred glasyr
Glasera kakan: När kakan svalnat något, gör några små hål med baksticka så kommer glasyren smälta in i kakan och bli supersaftig, Bred glasyren över kakan.
Strö kokos
Dekorera med kokos, hjärtströssel och pärlemopärlströsset. Låt kakans glasyr stelna någon timme innan servering. Den kan så klart skäras upp i bitar och förvaras i en burk i kylen.
Kärleksmums

Kärleksmums

Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Additional Time: 10 minutes
Total Time: 40 minutes

Kärleksmums - tårta - En saftig och god chokladkaka till Alla hjärtans dag

Ingredients

  • Chokladkaka:
  • 125 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,75 dl kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr:
  • 75 g smör
  • 0,75 dl kaffe
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl florsocker
  • Kokos till dekoration
  • Pärlemopärlströsse, hjärtströssel

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en hjärtform med smör och ströbröd.
  3. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  5. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke.
  6. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten, vänd i hop smeten med en slickepott.
  7. Tillsätt smörmjölken och vänd runt och blanda till en fin och jämn smet.
  8. Häll chokladsmeten i hjärtformen och grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Kolla med sticka att den är klar.
  9. Chokladglasyr - gör så här:
  10. Smält smöret och låt svalna.
  11. Blanda sedan smöret med resten av ingredienserna till en fin och jämn chokladsmet.
  12. När chokladkakan svalnat något, stick några hål här och där över kakan.
  13. Bred chokladsmeten över hela kakan och garnera med kokos och hjärtströssel. Låt kakan stelna i formen någon timme.
  14. Hjärttårtan kan förvaras i kylen under plast och skäras i bitar. Vill man lyxa till det kan man servera vispad grädde till!

Hoppas ni gillar att baka! Det här är superenkelt, snabb-bakat och gott! Kakan räcker till många då den är ganska mäktig! Vill ni ha fler tips med bakverk till Hjärtdagen, klicka in på länkarna:

💖 Hembakade rosa dammsugare
💖 Minihjärttårtor av mördegshjärtan
💖 Hjärtkakor

Kanske ni är nyfikna på varför vi firar Alla hjärtans dag, här finns lite läsvärt!

Ha en himla bra vecka!

Kram 💖 Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skip to Recipe
Scroll to Top