Blåbärspaj – seg och krispig

Blåbärspaj

Blåbärspaj – seg och krispig

Nu blir det en hel del turer till skogen för blåbärsplock! Oftast äter vi upp alla till frukost, men sen blir det någon smaskig och enkel smulpaj av blåbären, som är så gott! Här har jag testat ett nytt recept som var riktigt bra! Enkel att baka, och resultatet blev en seg och härligt krispig blåbärspaj. Pajen går utmärkt att göra på frysta blåbär. Här är receptet.

Blåbärspaj

Blåbärspaj/Blåbärskaka

”Lång gräddningstid bidrar till att göra den här blåbärspajen härligt seg. Den är godast ljummen och går bra att frysa. Värm den i ugnen i 100 grader ca 10 minuter före servering” så här beskriver de pajen hos ”Kokaihop” där jag hittat receptet.

Ingredienser:

125 gram smör
1 st ägg
2.25 dl strösocker
2.25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 gram blåbär

Blåbärspaj – Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. kläm fast ett bakplåtspapper i bottnen av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret.
3. Bred ut smeten i formen. Strö över blåbären. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev med bakplåtspapper på slutet.
4. Pudra gärna florsocker över, och dekorera med några färska blåbär. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

Blåbärspaj

Lycka till med bakningen!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen